To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Uszkodzony krzyzak,pękniety przewód i mały?

Kurka1996 - 19-12-2021, 19:14
Temat postu: Uszkodzony krzyzak,pękniety przewód i mały?
Witam
Jest to moj pierwszy post i odrazu chcialbym was prosic o pomoc ;)

Pacjent Pajero krotkie 3d, 2.5td 99km bez superselect.

A wiec pojezdzilem wczoraj w terenie wrocilem do domu. Za okolo 2 godziny pojechalem umyc auto i 400m przed domem trzask, wylany olej, brak mozliowsci odpalenia auta i glosny metaliczny dzwiek przy pchaniu do przodu (minute wczesniej wpiąłem przód bo było slisko).

Byla 22 auto sholowalem nie patrzylem co sie stalo, dzisiaj niestety dalej nie odpalilo.

Dzis juz wiem co sie stalo (czytajac rozne posty i artykuly w nocy myslalem ze reduktor [edit] strzelil, lancuch itp hehe) okazalio sie iz pekł krzyżak przedniego wału przy okazji rozwalajac przewód podejrzewam hamulcowy? na 99% caly plyn wyciekl. holowalem to auto 400m czy ten wał mogl sie jakos pokrzywic etc? bił mi pod tyłkiem czyt. fotelem kierowcy.

Drugi temat czy przez tą 1 awarie (przerwany przewod i zerwany krzyzak) auto moze nie odpalac?

W momencie zerwaniu krzyzaka auto zgaslo i juz nie odpalilo.

Jesli to ma jakies znaczenie to jak jezdzilem wczesniej przejezdzalem przez rzeke ale moze do wysokosci polowy kol bez topienia moglo gdzies cos ewentualnie kapnac.
Wrocilem do domu po 2h normalnie pojechalem na myjnie 2 kilometry i umylem auto (dosc dokladnie nie wiem czy cos zalalem aczkolwiek moglem bo mylem tez z dolu) ale po umyciu auto normalnie odpalilo. Po przejechaniu 1.5km zatrzymalem sie, wpialem przód i reszte histori juz znacie ;)

Co potrzebuje do naprawy?
Przewód jakos ratowac czy nowy? To przewód hamulcowy dla pewnosci??hahaha :badgrin:
po zalozeniu czeka mnie pewnie odpowietrzenie calego ukladu hamulcowego?;/

Czy ten wał mogł sie jakos pokrzywic, ewentualnie cos uszkodzic oprocz przewodu?

Dajcie znac co o tym myslicie i jak to ugryżć ;)
Zalączam foty:
[img=//www37.zippyshare.com/thumb/KrS4xkO5/file.html][/img]
[img=//www37.zippyshare.com/thumb/NGodNz5A/file.html][/img]
[img=//www37.zippyshare.com/thumb/QNO12AIU/file.html][/img]
[img=//www37.zippyshare.com/thumb/91Ep4Pol/file.html][/img]
[img=//www37.zippyshare.com/thumb/zvviJfnz/file.html][/img]
[img=//www37.zippyshare.com/thumb/hYIeijhG/file.html][/img]
[img=//www37.zippyshare.com/thumb/xgsvVts5/file.html][/img]
[img=//www37.zippyshare.com/thumb/ne1MDFeX/file.html][/img]

Jak ktoś jest z okolic zywca i chce pomoc oczywiscie nie za darmo to chętnie z tej pomocy skorzystam. jak cos kontakt tutaj lub whatsap 883021242.
Z góry dziękuje za pomoc.
Milej niedzieli, Pozdrawiam

Lotnik1414 - 19-12-2021, 23:49

Cześć. A silnik kręci? Może nie tylko przewód hamulcowy urwało ale coś więcej? Zobacz czy kable całe
Kurka1996 - 29-12-2021, 12:07

Czesc temat rozwiazony rozwalilo przewody hamulcowe i paliwowe temu nie odpalalo. Pozdro
Lotnik1414 - 29-12-2021, 16:05

No widzisz😀 tak jak myślałem
Kurka1996 - 29-12-2021, 20:41

To jeszcze raz bo niestety wal rozwalil taki dekiel na skrzyni

https://www100.zippyshare.com/v/rEc4zUSP/file.html
https://www100.zippyshare.com/v/6lifq9eZ/file.html

Na czesci nie widze nr wiec moze ktos ma? Moze ma ktos na sprzedaz?
Ewentualnie podlinkuje odrazu do zakupu

Dzieki