To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Outlander 2.2 nagrzewnica

gurek - 29-12-2021, 23:32
Temat postu: Outlander 2.2 nagrzewnica
Czy ktoś z Was miał problemy z nagrzewnicą?
Jakiś czas temu zaczęła mi przeciekać nagrzewnica (słodki zapach w środku i parujące szyby, widoczny wyciek z nagrzewnicy), kupiłem nową NRF54337 i oddałem auto do mechanika.

Dziś facet dzwoni i mówi, że zamontował nową ale cieknie. Nie widziałem ale z tego co mi powiedział to na połączeniu rurek z chłodnicą.

Moje pytanie to czy facet mógł o czymś zapomnieć przy wymianie? Czy te rurki i chłodnica wymagają jakiegoś specjalnego połączenia? Jak oglądałem nową część to tak raczej swobodnie były połączone z chłodnicą.

Może jakieś pomysły?

Rander - 30-12-2021, 14:37
Temat postu: Re: Outlander 2.2 nagrzewnica
gurek napisał/a:
Czy ktoś z Was miał problemy z nagrzewnicą?
Jakiś czas temu zaczęła mi przeciekać nagrzewnica (słodki zapach w środku i parujące szyby, widoczny wyciek z nagrzewnicy), kupiłem nową NRF54337 i oddałem auto do mechanika.

Dziś facet dzwoni i mówi, że zamontował nową ale cieknie. Nie widziałem ale z tego co mi powiedział to na połączeniu rurek z chłodnicą.

Moje pytanie to czy facet mógł o czymś zapomnieć przy wymianie? Czy te rurki i chłodnica wymagają jakiegoś specjalnego połączenia? Jak oglądałem nową część to tak raczej swobodnie były połączone z chłodnicą.

Może jakieś pomysły?

Pierwszy pomysł: miałeś dobrą nagrzewnicę i popękane przewody.

gurek - 31-12-2021, 11:15

To raczej nie.

Nagrzewnica z rurkami to jedna część, która została wymieniona.

Cieknie na łączeniu tej jednej rurki z obudową chłodnicy.

[ Dodano: 31-12-2021, 11:21 ]
Dodam jeszcze, że rurki z chłodnicą połączona jest na gumowe oringi i zaklepana.

CB4W_00 - 31-12-2021, 16:30

A nie jest za duże ciśnienie w układzie chłodzenia?