Outlander II GEN Techniczne - Outlander 2.2 nagrzewnica
gurek - 29-12-2021, 23:32 Temat postu: Outlander 2.2 nagrzewnica Czy ktoś z Was miał problemy z nagrzewnicą?
Jakiś czas temu zaczęła mi przeciekać nagrzewnica (słodki zapach w środku i parujące szyby, widoczny wyciek z nagrzewnicy), kupiłem nową NRF54337 i oddałem auto do mechanika.
Dziś facet dzwoni i mówi, że zamontował nową ale cieknie. Nie widziałem ale z tego co mi powiedział to na połączeniu rurek z chłodnicą.
Moje pytanie to czy facet mógł o czymś zapomnieć przy wymianie? Czy te rurki i chłodnica wymagają jakiegoś specjalnego połączenia? Jak oglądałem nową część to tak raczej swobodnie były połączone z chłodnicą.
Może jakieś pomysły?
Rander - 30-12-2021, 14:37 Temat postu: Re: Outlander 2.2 nagrzewnica
gurek napisał/a: | Czy ktoś z Was miał problemy z nagrzewnicą?
Jakiś czas temu zaczęła mi przeciekać nagrzewnica (słodki zapach w środku i parujące szyby, widoczny wyciek z nagrzewnicy), kupiłem nową NRF54337 i oddałem auto do mechanika.
Dziś facet dzwoni i mówi, że zamontował nową ale cieknie. Nie widziałem ale z tego co mi powiedział to na połączeniu rurek z chłodnicą.
Moje pytanie to czy facet mógł o czymś zapomnieć przy wymianie? Czy te rurki i chłodnica wymagają jakiegoś specjalnego połączenia? Jak oglądałem nową część to tak raczej swobodnie były połączone z chłodnicą.
Może jakieś pomysły? |
Pierwszy pomysł: miałeś dobrą nagrzewnicę i popękane przewody.
gurek - 31-12-2021, 11:15
To raczej nie.
Nagrzewnica z rurkami to jedna część, która została wymieniona.
Cieknie na łączeniu tej jednej rurki z obudową chłodnicy.
[ Dodano: 31-12-2021, 11:21 ]
Dodam jeszcze, że rurki z chłodnicą połączona jest na gumowe oringi i zaklepana.
CB4W_00 - 31-12-2021, 16:30
A nie jest za duże ciśnienie w układzie chłodzenia?
|
|
|