Pajero IV - Problem ze skrzynia jedzie tylko do tylu
Mscw - 06-01-2022, 21:52 Temat postu: Problem ze skrzynia jedzie tylko do tylu Witam mam problem z automatem taki że na r jedzie normalnie to tyłu. N również ciągnie go do tylu natomiast na d stoi w miejscu ale silnik czuję duży opór tak jakby skrzynia chciała jechać do przodu i do tyłu. Pozycjo miner wymieniony.
zbyszekm2 - 07-01-2022, 10:20 Temat postu: Re: Problem ze skrzynia jedzie tylko do tylu
Mscw napisał/a: | Witam mam problem z automatem taki że na r jedzie normalnie to tyłu. N również ciągnie go do tylu natomiast na d stoi w miejscu ale silnik czuję duży opór tak jakby skrzynia chciała jechać do przodu i do tyłu. Pozycjo miner wymieniony. |
To jest po tym upalaniu do tyłu w błocie?
Mscw - 07-01-2022, 20:05
To nie było upalanie tylko dynamiczne cofanie z przyczepą w polu staram się nie katować go ponieważ to auto na codzien. Jesteśmy na etapie sprawdzenia elektrozaworow wszystkie sprawne. Po wymianie oleju. Wiązka sprawdzona sterownik podmieniony. Pozycjoner sprawdzonyI tu moja wiedza się kończy a efekty dalej takie same
zbyszekm2 - 10-01-2022, 10:16
Mscw napisał/a: | To nie było upalanie tylko dynamiczne cofanie z przyczepą w polu staram się nie katować go ponieważ to auto na codzien. Jesteśmy na etapie sprawdzenia elektrozaworow wszystkie sprawne. Po wymianie oleju. Wiązka sprawdzona sterownik podmieniony. Pozycjoner sprawdzonyI tu moja wiedza się kończy a efekty dalej takie same |
a sterownik pod skrzynia ?
Mscw - 10-01-2022, 16:33
zbyszekm2 napisał/a: | Mscw napisał/a: | To nie było upalanie tylko dynamiczne cofanie z przyczepą w polu staram się nie katować go ponieważ to auto na codzien. Jesteśmy na etapie sprawdzenia elektrozaworow wszystkie sprawne. Po wymianie oleju. Wiązka sprawdzona sterownik podmieniony. Pozycjoner sprawdzonyI tu moja wiedza się kończy a efekty dalej takie same |
a sterownik pod skrzynia ? | Jest taka możliwosc i tego niemam jak sprawdzić ale kiedy komputer nie widzi zadnej pozycji w momencie kiedy pozycjoner jest odłączony spiety jest tylko przewod od startu ale mechanicznie włącze mu D to jedzie normalnie do przodu ale nie zmienia biegów w momencie kiedy komputer widzi ze jest zapiete D odrazu go blokuje.
|
|
|