Carisma - Techniczne - Naprawa reflektora
Anonymous - 22-04-2007, 16:53 Temat postu: Naprawa reflektora Po wymianie żarówki w lewym reflektorze zauważyłem, że świeci nieco za wysoko. Chciałem dekikatnie obniżyć i wtedy zauważyłem, że plastikowe pokrętła do regulacji oraz uchwyt były klejone i rozsypały mi się w palcach. Czy można te elementy plastikowe gdzieś dokupić, jak ewentualnie zabrać się do naprawy tego reflektora. Elektryczna regulacja z wnętrza samochodu działa. Na wybojach lewa lampa sama się przestawia, wnętrze (klosz) jest ruchome, coś trzyma jeden uchwyt natomiast ten bliżej kierunkowskazu-nie. Może znacie mechanika w okolicy Przeworska, Rzeszową, który się czymś takim zajmie. Z góry dziękuję za pomoc.
Anonymous - 22-04-2007, 17:01
Popatrz na Allegro, pokazało się sporo części używanych a i nowych lamp nie brakuje.
Hubeeert - 22-04-2007, 17:12
Nie ten dzial. Janusz5, tu mozesz zamiescic opis tego jak naprawiles a nie pytac jak naprawic.
Przenosze do technicznego.
saphire - 22-04-2007, 21:53
Janusz5 mnie w starych lampach też tak się pokruszyły te pokrętła od regulacji i nie sądzę że gdzieś dostaniesz cokolwiek z części od lamp - nowe zamienniki DEPO/TYC całe lampy są po około 300zł parka natomiast ori HELLA to w ASO po 600 sztuka (teraz właśnie mam nowe lampy z racji wymiany po kolizji parkingowej)
Anonymous - 22-04-2007, 22:32
Po pierwsze te plastiki nie sa potrzebne do regulacji. Mi tez sie polamaly, a mimo to moge regulowac lampe. Tyle ze musisz do tego teraz uzuc kombinerek, albo klucza klucza nasadkowego o odpowiedniej wilekosci. Lampa tez mi sie ruszala bo za wysoko chcialem podniesc lampe(teraz swieci troche za nisko lewa). Musisz wyjac zarowke i pociagnac lustro do siebie zeby wskoczylo na zatrzask. Jednak zanim to zrobisz musisz ja troche opuscic. Powinna spowrotem wskoczyc na swoje miejsce. Takie uroki tego auta
|
|
|