[92-96]Colt CA0 - [CA5A 1.8] luz w tylnim kole
Anonymous - 22-04-2007, 20:33 Temat postu: [CA5A 1.8] luz w tylnim kole cos mi stuka z tylu z olkolic tylniego prawego kola tzn zawsze slyszalem takie stuki tylko najbardziej wtedy gdy bylo mokro i padal deszcz
niedawno z duza predkoscia najechalem na nierownosc na drodze (niezaowazylem jej) i teraz te stukanie jest wyrazniejsze , gdy mocno ruszam tym kolem widze ze ma ono luz
co tam sie wyrobilo , co jest do wymiany
pytam sie poniewaz nie jestem ekspertem
[ Dodano: 22-04-2007, 20:35 ]
troche sie boje, aby to niebylo cos waznego
sruba - 22-04-2007, 22:29
proponuje, zebys podlewarowal samochod zdjal to kolo i obadal przynajmniej wizualnie i dotykowo temat.
bo stukanie moze miec wiele przyczyn i z takiego opisu ciezko cokolwiek wywnioskowac.
a na samym poczatku sprawdz, czy masz dokrecone sruby !
Hugo - 23-04-2007, 00:14
Łukasz W napisał/a: | cos mi stuka z tylu z olkolic tylniego prawego kola tzn zawsze slyszalem takie stuki tylko najbardziej wtedy gdy bylo mokro i padal deszcz | To jest typowe dla każdego Colta. Łukasz W napisał/a: | niedawno z duza predkoscia najechalem na nierownosc na drodze (niezaowazylem jej) i teraz te stukanie jest wyrazniejsze , gdy mocno ruszam tym kolem widze ze ma ono luz | To już nie. Moim zdaniem jak dziura była duża (głęboka) i koło bardzo mocno podskoczyło to sprężyna mogła się obrócić na amortyzatorze. Wyskoczyć ze swojego miejsca i się przestawić. Zrób to co radzi Sruba i będziesz wiedział.
Anonymous - 24-04-2007, 16:08
Jak na mój gust to masz wybitą tulejkę górnego wahacza( tulejka przykręcana do podłużnicy dwiema śrubami tzw. cukierek).
Pozdro olsztyn
Hugo - 24-04-2007, 16:29
Coltito napisał/a: | Jak na mój gust to masz wybitą tulejkę górnego wahacza( tulejka przykręcana do podłużnicy dwiema śrubami tzw. cukierek). | Ale tak zaraz po wjechaniu w dziurę by się uszkodziła? Eee chyba nie...
Anonymous - 24-04-2007, 16:53
No ale objaw typu stuki w tylnym zawieszeniu zwłaszcza jak mokro wskazuje na tą tulejkę.
Przerabiałem to u siebie.
Radze szybko się tym zająć bo wahacz może uszkodzić podłużnice po dłuższym czasie takiej jazdy.
Pozdro
Hugo - 24-04-2007, 22:03
Coltito napisał/a: | No ale objaw typu stuki w tylnym zawieszeniu zwłaszcza jak mokro wskazuje na tą tulejkę. | Nie. Raczej wskazuje nato: http://www.mitsubishi-gra...ght=stuki+mokro
Anonymous - 25-04-2007, 12:11
Okej.
Zgodzę się ze stukami powodowanymi przez sprężynę ale chłopak pisze w tytule że ma luz na tym kole, widoczny gołym okiem.
Pozdrawiam
|
|
|