Pajero III - [3.2 DID] Problem z hamulcami w Pajero 3
Tomek01 - 06-03-2022, 10:31 Temat postu: [3.2 DID] Problem z hamulcami w Pajero 3 Witam. Szukam pomocy bo mam problem z hamulcami w Pajero 3. Zrobiłem regeneracje wszystkich zacisków hamulcowych i po złożeniu wszystkiego pojawił się problem. Po zalaniu nowego płynu ham. i odpowietrzeniu układu pedał ham jest twardy ale po chwili schodzi do podłogi od razu pojawia się dĽwiękowy i zapalaj± się kontrolki ABSu i SRS. Układ był odpowietrzany na krzyż (prawy tył lewy przód, lewy tył prawy przód przy zapalonym silniku) Dodam że podczas prób jazdy auto bardzo słabo hamuje i tylko przód. Nie jestem pewien czy dobrze to odpowietrzyłem? I Podejrzewam że jest uszkodzony akumulator ci¶nienia pompy ABSu, praktycznie cały czas się odzywa.
zbyszekm2 - 07-03-2022, 11:09 Temat postu: Re: Problem z hamulcami w Pajero 3
Tomek01 napisał/a: | Witam. Szukam pomocy bo mam problem z hamulcami w Pajero 3. Zrobiłem regeneracje wszystkich zacisków hamulcowych i po złożeniu wszystkiego pojawił się problem. Po zalaniu nowego płynu ham. i odpowietrzeniu układu pedał ham jest twardy ale po chwili schodzi do podłogi od razu pojawia się dĽwiękowy i zapalaj± się kontrolki ABSu i SRS. Układ był odpowietrzany na krzyż (prawy tył lewy przód, lewy tył prawy przód przy zapalonym silniku) Dodam że podczas prób jazdy auto bardzo słabo hamuje i tylko przód. Nie jestem pewien czy dobrze to odpowietrzyłem? I Podejrzewam że jest uszkodzony akumulator ci¶nienia pompy ABSu, praktycznie cały czas się odzywa. |
dzwon dp mnie 602673905
|
|
|