[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E3x] -problem ze stacyją??
Anonymous - 23-04-2007, 13:05 Temat postu: [E3x] -problem ze stacyją?? Witam.
Mam bardzo nietypowy problem. Otóż od pewnego czasu zdaży się że odcina mi całkowicie zapłon - w czasie jazdy. Wyłącza wszystko co jest zależne od przekręcenia kluczyka. Myślałem że to alarm bo są z nim wtedy także problemy. Kiedy odepnie zapłon na tablicy nie świecą się żadne kontrolki a alarmu nie można ani uzbroić ani rozbroić. Samochód był skradziony wiele lat temu. Czy to możliwe że jakieś uszkodzenia tej stacyjki z tamtego okresu zaczęły się pokazywać dopiero teraz?? Ale bo to coś zupełnie innego??
P.S. - może ktoś ma do sprzedania całą stacyjkę z zamkami do drzwi?
Pozdrawiam
Anonymous - 30-07-2007, 21:10
stacyjke mozesz naprawic sam -od dolu jest przykrecana jedna srobka (tz elektryczna czesc stacyjki) odkrecasz ja odpinasz kostke elektryczna zabierasz na kawalek oswietlonego i czystego miejsca odchylasz delikatnie zatrzaski trzymajace calosc razem (delikatnie latwo wylamzc) w srodku sa blaszki i sprezynki -nic nie zepsujesz poprostu zapamietaj kolejnosc lub zaznacz markerem -czyscisz w/w blaszki jezeli zauwazysz ze jest taka potrzeba to lekko doginasz blaszki zeby lepiej loczyly -skladasz calosc i musi grac -naprawde nic trudnego
|
|
|