FAQ & How to? - Jak się pozbyć upierdliwych gości
mohinder - 30-04-2022, 10:21 Temat postu: Jak się pozbyć upierdliwych gości Witam
To nie jest mechaniczny problem ale problem biologoczny. Zagnieździły mi się jakieś robale latające w samochodzie. Wyglądają ja małe ćmy. Kolor jasno brazowy. Na poczatku myślałem że to jakis pojedynczy przypadek ale co się pozbedę jednego latającego gada to jest nastepny. Wczoraj widziałem juz około 5 na raz.
Jak się pozbyć takiego badziewia?
Zidentyfikowałem goscia, wygląda, ze jest to Mól włosienniczek.
Jednak dalej nie wiem jak się tego pozbyć.[/list]
Krzyzak - 03-05-2022, 15:25
Może jakieś naturalne sposoby - np. na mole podobno działa lawenda.
mohinder - 03-05-2022, 15:43
Będę próbował z lawendą i innymi olejkami ale też znalazłem tutaj pułapki na mole. Niestety ciągle w pracy i nie miałem jeszcze kiedy kupić. Jak kupie to zobaczymy co to warte.
Dzieki za podpowiedź.
Juan Rapru - 04-05-2022, 10:23
mohinder napisał/a: | Będę próbował z lawendą i innymi olejkami ale też znalazłem tutaj pułapki na mole. Niestety ciągle w pracy i nie miałem jeszcze kiedy kupić. Jak kupie to zobaczymy co to warte.
Dzieki za podpowiedź. |
U mnie w mieszkaniu pułapki sprawdzają się.
mohinder - 04-05-2022, 11:24
Dobra wiadomość. Zaraz będę jechał do sklepu.
[ Dodano: 31-08-2022, 20:44 ]
No dobrze, czas na podsumowanie. Chyba udało się pozbyć robactwa. Umieściłem kilka pułapek w które łapały się dorosłe mole i trochę i się złapało. Poumieszczałem w różnych miejscach jakieś kostki przeciw molom ale wydaje mi się, że najskuteczniejszym było pozostawienia auta na parkingu na dwa tygodnie podczas wyjazdu wakacyjnego i akurat w Irlandii było wtedy bardzo gorąco i w aucie na pewno było powyżej 60 stopni i myślę, że właśnie to je wytępiło.
Problem chyba z głowy.
|
|
|