[02-06]Lancer CS0 - [CS9W 2.0] srs lancer kombi 2003
Anonymous - 23-04-2007, 20:17 Temat postu: [CS9W 2.0] srs lancer kombi 2003 od kilku dni jestem wniebowziętym właścicielem lancera kombi sport z 2003 r .mam uprzejme zapytanie dotyczące świecącej kontrolki srs nie do końca wiem co z tym fantem zrobić czy ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie... pozdrawiam wszystkich MITSUMANIAKóW
sla - 23-04-2007, 20:24 Temat postu: Re: srs lancer kombi 2003
robcio napisał/a: | .mam uprzejme zapytanie dotyczące świecącej kontrolki srs |
Tzn.,że nie gaśnie?
Anonymous - 23-04-2007, 20:29
nie smiga ze az milo
sla - 23-04-2007, 20:33
robcio napisał/a: | nie smiga ze az milo | możesz sprecyzować o co Ci chodzi? Śmigający SRS , nie słyszałem o czymś takim.
Anonymous - 23-04-2007, 20:35
acha ok ... po zapaleniu kontrolka świeci cały czas
STRUSIU - 23-04-2007, 20:37
robcio SRS to kontrolka od poduch.
1. Auto bite i coś z instalacją jest nie ten teges.
2. Rozłączenie jakiegoś czujnika np: przy demontażu przednich foteli.
3. jeszcze coś innego
Kasowanie świecenia kontrolki SRS - ASO lub magik od elektryki samochodowej
sla - 23-04-2007, 20:38
To jak go kupowałeś, nie widziałeś tego? Nie jest to czasem egzemplarz powypadkowy już bez poduszek.
Anonymous - 23-04-2007, 20:41
dzięki STRUSIU juz jestem o troche mądrzejszy. auto ma uszkodzony dach poprzedni właściciel sie przeliczył..ale poduszki nie wystrzeliły..
[ Dodano: 23-04-2007, 20:43 ]
możliwa jest opcja z tymi fotelami wymontowywałem wszystko ze środka prawdopodobnie w tym rzecz..
sla - 23-04-2007, 20:44
Odważny jesteś.Kupować samochód po dachowaniu.Mam nadzieję, że przed kupnem sprawdzileś go dobrze w jakiejś stacji obsługi.
Anonymous - 23-04-2007, 20:46
auto miało poślizg i wjechało pod jakąś barierke czy coś. wszystko inne poza dachem jest ok
marti33 - 23-04-2007, 23:11
Witaj, kontrolka SRS tak bez powodu się nie pali, jedź z tym do serwisu, ma moje oko ktoś majstrował przy poduchach!!!!!!!!!!! Wcale bym się nie zdziwi jak by ich tam wcale nie było.
Karwoś - 25-04-2007, 18:02
marti33 napisał/a: | Wcale bym się nie zdziwi jak by ich tam wcale nie było. |
Oj tak od razu nie strasz:) Istnieje jeszcze taka mozliwość że coś z instalacją się stało - np od wilgoci - naciągane ale pocieszac trzeba - ja bym pojechał do serwisu podłączył pod komputerek i tam powiedzą co i jak .
Anonymous - 04-06-2007, 11:43
Witajcie!
Mam ten sam problem z SRS z tym, że u mnie czasami gaśnie??? Badanie kompem wykazało, że zwiera jakaś cewka, która jest w kierownicy, ale jej wymiana to spory wydatek ok.900PLN
Anonymous - 10-06-2007, 21:18
Witam,
Dziwią mnie wasze wypowiedzi, takie frywolne na temat świecących się kontrolek dotyczących poduszek. Przecież to jeden z głównych systemów bezpieczeństwa, w trakcie/ po wypadku. Ktoś pisze, że wymiana cewki 900 zł kosztuje i szkoda kasy????, oby tylko nie musiał żałować, że nie wydał tej kwoty po fakcie. Idąc tą drogą widuje samochody na ulicach z czterema różnymi oponami, czy to jest normalne?Przedwczoraj właśnie mi przywalił w bok od strony dziecka kierowca, który oszczędzał na samochód, wziął go dopdatkowo w kredyt, ale zapomniał już o tym że 15 lat nie jeździł:-( i przydałyby się lekcje doszkalające (bo szkoda kasy). Dziecku na szczęście nic się nie stało, ale samochód idzie do naprawy.
Pozdrawiam
Maciek
Anonymous - 14-12-2007, 21:09
Wracam do tematu SRS - tym razem w moim lancerze kombi 1.6. Dzisiaj zakładali mi w warsztacie autoalarm i okazało się, że podczas montowania alarmu zapaliła im się kontrolka srs i już nie mogli jej zresetować kompem. Wysłali mnie do jakiegoś magika, który ma komputer z osprzętem specjalnie pod japońce i koleś też poległ - komputer łączył się bez problemu diagnozując wszystkie elementy silnika, nie mógł jedynie połączyć się ze sterownikiem poduszek. Efekt jest taki, że cały czas pali mi się kontrolka srs... Oczywiście bezpieczniki sprawdzone, wszystkie inne elementy elektryczne w aucie działają bez zarzutu.
Ten drugi elektryk sugeruje, że mógł się uszkodzić komputer poduszek, ale niekoniecznie - ma ktoś podobne doświadczenia? Ile może ew. kosztować taki sterownik poduszek?
Zastanawiam się co zrobić - czy jechać jeszcze do ASO, w którym za podpięcie do kompa zapłacę pewnie 100-150 zł, czy w ASO mogą mieć jeszcze lepsze oprogramowanie, które pozwoli skasować błąd?
|
|
|