[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Woda w bagażniku - nieszczelna lampa
pierozek - 14-05-2022, 16:36 Temat postu: Woda w bagażniku - nieszczelna lampa Witam,
w okolicach koła zapasowego zauważyłem zbierającą się wodę. Uszczelka klapy bagażnika wydaje się być szczelna. Po rozebraniu wnętrza bagażnika i testach z wodą udało mi się ustalić, że woda dostaję się przez coś co wygląda na jakiś wywietrznik (zdjęcie).
Występuje on tylko po lewej stronie, po prawej jest blacha i dlatego nic tam nie cieknie. Jest to zwykła kratka z klapkami z gumy, otwierającymi się na zewnątrz więc podejrzewam, że ten element z definicji nie będzie szczelny.
Wszystko wskazuje na to, że woda przecieka między lampą a łączeniem karoserii/zderzaka i później wpływa przez ten wywietrznik. Czy między lampą a karoserią nie powinno być żadnej uszczelki? Bo wokół lampy jest szpara i nie wygląda to na szczelne połączenie. Czym najlepiej to uszczelnić? Objechać silikonem w koło całą lampę? Bo bez żadnego dodatkowego uszczelnienia to nie wiem czy da się jakoś inaczej lampę ustawić żeby lepiej przystawała.
Lampa, zderzak i klapa bagażnika były niedawno wymieniane w ASO z powodu kolizji. Mogli coś źle zamontować?
|
|
|