To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Problem po wymianie zbiornika paliwa!!!!!!

Anonymous - 24-04-2007, 08:35
Temat postu: Problem po wymianie zbiornika paliwa!!!!!!
Witam.W zeszlym tyogniu wymieniono mi zbiornik paliwa w carismie 1,8 glx.Od wymiany, kiedy samochod stoi pare godzin , nie odpala za pierwszym razem.Zaskakuje dopiero za drugim i przez chwile chodzi nierowno.Pozniej kiedy ruszam, samochod rzuca sie na niskich obrotach i brakuje mu mocy.Po jakis 10 minutach jazdy samocho jezdzi normalnie.Bylem w drugim warsztacie w ktorym podlaczyli samochod do komputera ktory nie wykazal nieprawidlowosci.Powiedziano mi ze trzeba sprawdzac recznie.Poczym pogrzebali cos pod maska , kazali mi odpalic silnik i stwierdzili ze jest za male cisnienie z pompy i pewnie cos nie tak z przewodami.Po(jak mialem nadzieje)trafnej diagnozie udalem sie do warsztatu gdziewymieniano mi zbiornik.Po czym Pan specjalista odkrecil zbiornik w ktorym bylo 30 litrow paliwa, popatrzyl na przewdoy i stwierdzil ze nie sa zagiete.Nastepnie poprosilem go zeby sprawdzil czy nie pomylil przewodow(bo w tamtym warsztacie powiedzieli ze tak tesh mogli podlaczyc)Pan sprawdzil i stwierdzil ze jest ok.Nastepnie rozlozyl rece i powiedzial "nie wiem"Pan kazal pojedzizc i zobaczyc czy jest ok.Pojezdzilem ale problemy mam rano kiedy samocho postoi wiec trudno stwierdzic czy jest dobrze.Zaproponowalem mu aby sprawdzil filtr paliwa,a Pan na to zo on nie wie gdzie jest filtr.Moje zdenerwowanie roslo.Kiedy Pan przyniosl filtr nie zdecydowalem sie na jego wymiane poniewaz balem sie ze wlozy mi go zamiast wycieraczek i znowu uslysze magiczne slowa "nie wiem" wiec poprosilem zeby sprawdzil to cisnienie tak jak robili to w tamtym warsztacie.No i sie doczekalem, uslyszalem "nie wiem co oni tu sprawdzali"Rece mi opadly i nie wiem co mam z tym zrobic bo oczywiscie jak rano wsiadlem to znowu nie odpalil.Wiec jezeli ktos moze cos podopowiedziec to byl bym bardzo wdzieczny poniewaz potrzebuje miec zrobiony samochod na wyjazd a juz 2 tygodnie mam problemy z naprawa.Przyznaje ze stracilem cierpliwosc i jestrem nieco podlamany.Wiec Panowie prosze o pomoc.

pozdrawiam

Maciek

Anonymous - 09-06-2007, 12:24

Przede wszystkim wymień filtr paliwa.
Ja miałem podobną sytyację w dizlu. Rozebrałem całe mocowanie filtra i znalazłem tam zawory zwrotne, które były zasyfione i się nie zamykały. Nie wiem czy w benzyniaku są te zawory ale myślę że Twoja usterka też jest związana z cofaniem się paliwa z układu do zbiornika.