To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - System start stop przestał działać po programowaniu tpms

paweluspl11 - 27-06-2022, 20:46
Temat postu: System start stop przestał działać po programowaniu tpms
Witam.Przed wizytą u wulkanizatora wszystko działało oprócz czujników ciśnienia opon ( kupiłem całe koła i trzeba było jechać na przyuczenie). Wulkanizator zgrał czujniki, alarm zniknął ale system start _ stop przestał działać.Akumulator jest nowy. Nie wiem ale wydaje mi się, że tak wcześniej nie było - teraz po wypięciu pasów zapala mi się zielona kontrolka AS&G ale silnik nie gaśnie. Czy wulkanizator coś namieszał ? Jak to odkręcić ? Oczywiście nie w autoryzowanym serwisie.
plecho1 - 27-06-2022, 21:07

To się chłopie ciesz :) Inni wręcz odwrotnie, dociekają jak ten uporczywy gadget wyłączyć :)
paweluspl11 - 27-06-2022, 21:25

He jak chciałem wyłączyć to wciskałem guzik. Nie cierpię mieć czegoś co działa nieprawidłowo.Irytuje mnie to strasznie :-)

[ Dodano: 28-06-2022, 06:45 ]
Na skanerze one nie wykazuje błędów. Czy rozłączenie klemy może coś pomóc?

[ Dodano: 28-06-2022, 08:27 ]
Temat zamknięty. Rano wyjechałem na miasto i działa prawidłowo. Nie wiem może wysoka temperatura powietrza miała wpływ? 34 stopnie. Grunt, że to nie na skutek działania wulkanizatora i że wszystko jest ok.

plecho1 - 28-06-2022, 13:33

Pewnie nie został spełniony któryś z warunków potrzebnych do pracy tego systemu. Przeczytaj instrukcję obsługi a na pewno dojdziesz co to powodowało.
Juan Rapru - 29-06-2022, 11:11

plecho1 napisał/a:
Pewnie nie został spełniony któryś z warunków potrzebnych do pracy tego systemu

Np. włączenie klimy może go zdezaktywować.