To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Żaluzje zewnętrzne

Student - 30-11-2005, 10:29
Temat postu: Żaluzje zewnętrzne
Powtarzam temat z MKP a więc Panowie proszę o rady może ktoś z was ma coś takiego. Mam trochę kaski na zbyciu i chcę wstawić żaluzje zewnetrzne u siebie. Domek jednorodzinny, nie zależy mi na tym aby były antywłamaniowe tylko aby sąsiedzi nie zaglądali mi do domu. Podstawa to okno balkonowe 3m/230m reszta to podstawowe okna ok 146/146. Na co zwrócić uwagę podczas rozmowy z przedstawicielem, jaki profil no i czy brać elektrykę zwijaczy. Dodam że będzie wycinana elewacja styropianowa aby to wszystko obsadzone było do ściany a nie do okna. Chodzi mi raczej o spostrzeżenia podczas użytkowania jakies ukryte wady, zalety itp.
Anonymous - 30-11-2005, 16:15

nie bierz elektrycznych poniewaz mechanizm jest wadliwy i wiem to po przykladzie mojego kuzyna tez chcial byc wygodny a jak siadl mechanizm to skaczyla sie akurat gwarancja i powiedzieli jemu panowie co tgo mantowali ze taka wada a sa drozsze od recznych i pozniej musial kupowac mechanizm nowy
szkoda ze otej wadzie niepowiedzieli wczesniej jak je kupowal

Student - 01-12-2005, 06:24

Dzięki już się trochę dowiedziałem i generalnie elektryka kosztuje tyle co same żaluzje i nie stać mnie na to aby wywalić 6tyś. na jakieś silniki które sią sypią ,będę zwijał ręcznie ale ciekawostką jest że sprzedają bez watu więc zakładam na wiosnę.