To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Carisme! - [Carisma] Malowanie lub kupno elementu

Slawomirs82 - 26-07-2022, 21:03
Temat postu: [Carisma] Malowanie lub kupno elementu
Witam serdecznie.
Opiszę problem. Moja Carisma po lifcie ma zmatowiałą maskę. Mat pojawił się po zdjęciu dość dużej naklejki. Wygląda to nieestetycznie. Pytanko czy polerka coś da czy lepiej pomalować? Nie wiem kompletnie ile biorą za pomalowanie. Czy może kupić inną maskę w kolorze? Tu pojawia się problem. Ja mam kolor p82 bordowy. Jest wiele ofert, co mają tę maskę. Jedne oferty z nr koloru są z wysyłką, z tym że maska jest do pomalowania, więc się nie opłaca. Inne oferty na zdjęciach prezentują w kolorze takim samym co mam ja z tym że nie potrafią wskazać nr koloru. Jazda 200 km do punktu i oględziny i ewentualny powrót bez kupna mijają się z celem przy dzisiejszych kosztach paliwa. Aczkolwiek z tego punktu gość przysłał mi nr VIN. Ten numer to XMCLRDA2AYF044402. Czy da się odczytać nr koloru? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam

apg2312 - 26-07-2022, 23:49

Slawomirs82 napisał/a:
czy polerka coś da

Powinna. Spróbuj. No chyba, że był to jakiś paskudny klej, który "wżarł" się w lakier bezbarwny/akryl. Ale od polerki bym zaczął. Osobiście, jeśli masz maszynkę do polerowania i wiesz jak to robić, albo pojechałbym na jakiś warsztat lakierniczy.
Slawomirs82 napisał/a:
Nie wiem kompletnie ile biorą za pomalowanie

Sporo. Na Śląsku średnio za element od ok. 400-450 zł w górę. Zależy jaki warsztat, zależy gdzie. Może być więcej, może być mniej, najprościej podjechać i zapytać. Przysłowiowy garażowy Janusz powinien być tańszy, ale jakoś nie polecam
Slawomirs82 napisał/a:
Aczkolwiek z tego punktu gość przysłał mi nr VIN. Ten numer to XMCLRDA2AYF044402. Czy da się odczytać nr koloru?

https://japancars.ru/index.php?route=catalog/mitsubishi&area=M60&cat=C606C003D&mdl=DA2A&clf=LNUCL6&vin=XMCLRDA2AYF044402&cfg_id=1

Bizi78 - 27-07-2022, 05:44

Slawomirs82 napisał/a:
Aczkolwiek z tego punktu gość przysłał mi nr VIN. Ten numer to XMCLRDA2AYF044402. Czy da się odczytać nr koloru? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam

Z vinu nie odczytasz koloru.
Poproś o fotkę tabliczki znamionowej z komory silnika.