To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Świeci abs, hamulec i ciągły dźwięk

grzegorz.orczyk - 01-08-2022, 00:41
Temat postu: [3.2 DID] Świeci abs, hamulec i ciągły dźwięk
Witam! Jestem nowym użytkownikiem forum i świeżym posiadaczem Pajero III 3.2 DiD z 2000r. Mam problem z zapalonymi kontrolkami abs, hamulca i ciągłym sygnałem dźwiękowym. Hamulec raz działa normalnie, a za chwile staje się twardy lub leci w podłogę. Problem pojawił się nagle po około miesięcznym postoju i rozładowaniu się akumulatora. Po przekręceniu kluczyka słychać pompującą gruszkę przy pompie hamulcowej (kilkukrotnie się załącza na kilka sekund). Stan płynu hamulcowego ok. Proszę o poradę, co może być przyczyną i od czego zacząć sprawdzanie i szukanie usterki?
zbyszekm2 - 03-08-2022, 13:07
Temat postu: Re: Świeci abs, hamulec i ciągły dźwięk
grzegorz.orczyk napisał/a:
Witam! Jestem nowym użytkownikiem forum i świeżym posiadaczem Pajero III 3.2 DiD z 2000r. Mam problem z zapalonymi kontrolkami abs, hamulca i ciągłym sygnałem dźwiękowym. Hamulec raz działa normalnie, a za chwile staje się twardy lub leci w podłogę. Problem pojawił się nagle po około miesięcznym postoju i rozładowaniu się akumulatora. Po przekręceniu kluczyka słychać pompującą gruszkę przy pompie hamulcowej (kilkukrotnie się załącza na kilka sekund). Stan płynu hamulcowego ok. Proszę o poradę, co może być przyczyną i od czego zacząć sprawdzanie i szukanie usterki?

Zadzoń 602673905

grzegorz.orczyk - 03-08-2022, 22:50

Odczytałem kody błędów metodą z Pajero.guru. Kontrolka abs wskazuje następujące kody:
15
22
23
32
52
55
Może teraz ktoś podpowie od czego zacząć…?