ASX Techniczne - Przegląd 100 000 km
Laknat - 08-08-2022, 10:29 Temat postu: Przegląd 100 000 km Ło matko i córko i córko i córko .... za przegląd na 100 000 km czyli sprawdzenie luzów zaworowych, wymianę świec i oleju w skrzyni biegów ASO sobie zaśpiewało 2500 zł. A jak trzeb będzie zawory regulować to jeszcze 1000 zł. Tak w zaokrągleniu .... to jakaś trudność jest z tymi zaworami? Czy też może ogarnie mi to dobrej klasy sprawdzony mechanik?
pitt63 - 08-08-2022, 19:32 Temat postu: Re: Przegląd 100 000 km
Laknat napisał/a: | Ło matko i córko i córko i córko .... za przegląd na 100 000 km czyli sprawdzenie luzów zaworowych, wymianę świec i oleju w skrzyni biegów ASO sobie zaśpiewało 2500 zł. A jak trzeb będzie zawory regulować to jeszcze 1000 zł. Tak w zaokrągleniu .... to jakaś trudność jest z tymi zaworami? Czy też może ogarnie mi to dobrej klasy sprawdzony mechanik? |
To nie są panie tanie rzeczy. Jest temat o regulacji zaworów a więc tam znajdziesz informacje co, gdzie i jak. Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli ze śląska to mogę podpowiedzieć. Świece i olej w skrzyni sam sobie wymień i daj sobie spokój z ASO.
Laknat - 09-08-2022, 07:23 Temat postu: Re: Przegląd 100 000 km
pitt63 napisał/a: | Laknat napisał/a: | Ło matko i córko i córko i córko .... za przegląd na 100 000 km czyli sprawdzenie luzów zaworowych, wymianę świec i oleju w skrzyni biegów ASO sobie zaśpiewało 2500 zł. A jak trzeb będzie zawory regulować to jeszcze 1000 zł. Tak w zaokrągleniu .... to jakaś trudność jest z tymi zaworami? Czy też może ogarnie mi to dobrej klasy sprawdzony mechanik? |
To nie są panie tanie rzeczy. Jest temat o regulacji zaworów a więc tam znajdziesz informacje co, gdzie i jak. Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli ze śląska to mogę podpowiedzieć. Świece i olej w skrzyni sam sobie wymień i daj sobie spokój z ASO. |
Jeśli ze śląska, to już raczej z górnego, choć nie do końca. No nic, umówiłem się na przyszły wtorek u solidnego mechanika, który ogarnia wszystko i jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi auta nie naprawił, choćby nie wiem jaka była usterka.
[ Dodano: 17-08-2022, 10:54 ]
Zrobione. Luzów nie ma, do tego wymieniłem świece, olej skrzyni biegów i klocki tył. Całość wyszła mnie 1050 zł.
PTE - 16-09-2022, 21:14 Temat postu: Re: Przegląd 100 000 km
Laknat napisał/a: | Zrobione. Luzów nie ma, do tego wymieniłem świece, olej skrzyni biegów i klocki tył. Całość wyszła mnie 1050 zł. |
Luzy właśnie powinny być, oczywiście mieszczące się w granicach normy. Jakby ich nie było, to wtedy miałbyś dopiero wydatki
|
|
|