To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Pytanie o nastawnik

broda38 - 11-08-2022, 22:59
Temat postu: Pytanie o nastawnik
Cześć ,Panowie jeżeli czyściłem nastawnik nie demontując go z pompy ,zmieni się dawka paliwa?.
Mam zdjętą głowicę i kolektor ssący ,więc bardzo dobry dostęp od góry do nastawnika i wymyśliłem że zrobię to demontując po kolei z góry pokrywę ,płytkę ,cewkę i tak zrobiłem .Wyczyszczone poskładane ,polutowane ,czy to zadziała ,czy kalibracja ? Podstawa i ten element ułożyskowany nie były ruszane .

zbyszekm2 - 19-08-2022, 09:36
Temat postu: Re: Pytanie o nastawnik
broda38 napisał/a:
Cześć ,Panowie jeżeli czyściłem nastawnik nie demontując go z pompy ,zmieni się dawka paliwa?.
Mam zdjętą głowicę i kolektor ssący ,więc bardzo dobry dostęp od góry do nastawnika i wymyśliłem że zrobię to demontując po kolei z góry pokrywę ,płytkę ,cewkę i tak zrobiłem .Wyczyszczone poskładane ,polutowane ,czy to zadziała ,czy kalibracja ? Podstawa i ten element ułożyskowany nie były ruszane .

Każdy mikrometr daje ok 50 obr na min, po zdjęciu trudno ustawić właściwe obroty ale przy cierpliwości udaje się często :0

Sunderlander - 19-01-2023, 17:34

Dzień dobry

Mam to samo błąd 48 czyli nastawnik. Proszę o informację gdzie w pobliżu Warszawy jest ktoś kto to ogarnie.

Powtórzyłem też moje pytanie w zbliżonym temacie za co przepraszam.

Dziękuję