To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Rodzaj transpordera

Suszek - 14-08-2022, 19:18
Temat postu: Rodzaj transpordera
Cze¶ć wam, pisze z pro¶b± o udzielenie mi informacji jaki jest transporder w galancie 2.0. 66kw produkcji Marzec 2000.. nie potrafię znaleĽć żadnej informacji na ten temat. Stary transporder został lekko ukruszony i silnik nie odpala a wygl±da jak mały czarny magnesik....

Drugie pytanie czy wystarczy że włożę transporder pusty nigdy nie kodowany, to one maj± już kody przypisane jakie¶ żeby je wpisać w kompie czy trzeba nadać im jaki¶ kod?

robertdg - 15-08-2022, 18:16

Transponder jest wpisany do pamieci i po jego rozpoznaniu ECU dostaje info o mozliwosci uruchomieenia silnika, transponder o nieznanym kodzie/niemozliwym do weryfikacji, nie uruchomi auta, gdyby to było taki proste możnaby ze srubokreta uruchomic auto.
Suszek - 16-08-2022, 21:47

Tak ale pytałem czy nowy transporder nie kodowany posiada jaki¶ kod który się wpisuje w ecu?
jacek11 - 16-08-2022, 22:49

O ile mi wiadomo, s± ludzie którzy się tym zajmuj±, ale chyba trzeba zaprogramować pestkę.
robertdg - 17-08-2022, 19:45

Napisałem to wczesniej, nowy transponder trzeba wpisac do pamieci sterownika, jedno wynika z drugiego

Cytat:
Transponder jest wpisany do pamieci i po jego rozpoznaniu ECU dostaje info o mozliwosci uruchomieenia silnika, transponder o nieznanym kodzie/niemozliwym do weryfikacji, nie uruchomi auta