To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Układ chłodzenia pajero 2.5

StyropJan - 26-08-2022, 15:01
Temat postu: Układ chłodzenia pajero 2.5
Witam forumowiczów, mam problem z demontażem metalowej rurki układu chłodzenia biegnącej od obudowy termostatu za silnik do króćca od nagrzewnicy, silnik 4d56 z pajero 1. Potrzebuję ja wydobyć w całości a nie chce niepotrzebnie rozbrajać silnika. Czy ktoś z was ja kiedyś demontował i może mi poradzić co trzeba tym celu wykręcić? Jeśli możliwe proszę o szybką odpowiedź.Dziekuje i pozdrawiam.
PaulekKoston - 24-02-2023, 15:42

Przede wszystkim taka czynność wymaga ostrożności i dokładnego postępowania, aby uniknąć uszkodzenia innych elementów układu. Jest cały proces tego, który składa się na Przygotowanie, Odpinanie - Odepnij przewody zaciskowe i klamry mocujące rurkę, jeśli są na niej zamontowane. Następnie usuń płyn chłodniczy z układu chłodzenia, aby zapobiec wyciekowi i zanieczyszczeniom. Jezeli chodzi o samo wydobycie rurki to wygląda to tak, że musisz delikatnie obrócić i pociągnąć rurkę metalową z układu chłodzenia. Jeśli rurka jest trudna do usunięcia, możesz spróbować użyć specjalnego narzędzia, takiego jak wytrych, aby pomóc w jej wyciągnięciu. Swoją drogą tez a zamierzam się trochę pobawić tego typu rzeczami. Muszę tylko zapewnić sobie jakieś dobre oświetlenie ledowe albo reflektory [Edit].