To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - glosniki

kamilDXB - 03-09-2022, 21:22
Temat postu: glosniki
czesc!

Mam Mitsubishi ASX z 2013 roku i glosniki sa naprawde kiepskie.
Czy jest ktos tutaj kto moze mi doradzic jakie glosniki kupic o ile takie sa ktore pozwola mi z wielka przyjemnoscia sluchac muzyki w aucie ;)

Fred.X - 03-09-2022, 23:23

Czyli prawdodopodnie nie masz RockfordFosgate na pokładzie...

Największą poprawę, nawet przy fabrycznym zestawie daje wygłuszenie drzwi , a dopiero potem wymiana glosników, tak więc jeśli bedziesz się upierał to :

https://allegro.pl/oferta/jbl-stage-glosniki-mitsubishi-lancer-mirage-asx-12348494285

Przemek87dk - 05-09-2022, 06:45
Temat postu: Glosniki
Hej mam pytanie co do tych jbl. Mam osobiscie podlaczone dsk hertz na przod bez wzmaka ze zwrotnicami i gra o niebo lepiej. Czy moglbym tez te jbl podlaczyc do tylnych drzwi? Czy bez wzmka mozna? Dzieki za odp
kamilDXB - 05-09-2022, 12:37

Czesc!
Dzieki za odpowiedz.

Sprawdzalem te JBL glosniki i widze ze one sa mocowane na srubki. A w ASX glosniki sa tak jakby wkrecane. Czy mozecie polecic jakies inne glosniki ktore tez beda wkrecane?

Czytalem opinie na temat tych glosnikow i jest bardzo duzo pozytywow, ale byly komentarze ze praktycznie nie maja basu. Ktos moze sie odniesc do tego?

Dzieki wielkie ;)

Przemek87dk - 05-09-2022, 21:40
Temat postu: Glosniki
W asx masz glosniki w takiej ramce do ktorej prowadzi kabel. Odlaczasz kabel przekrecasz ten glosnik chyba w lewo jak bys odkrecal cos i on sie luzuje i wyjmujesz caly. W to miejsce wkrecasz dystans a do dystansu glosnik na wlasnie srobki