MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Reklamy Mitsubishi
arekp - 25-04-2007, 09:27 Temat postu: Reklamy Mitsubishi Witam,
od ~kilkunastu dni atakuja mnie reklamy Mitsubishi
Sa na bilboardach i w radiu ... a przynajmniej w Szczecinie. Przyznam, ze az mi sie buzka usmiechnela jak zobaczylem pierwszy bilboard.
JCH - 25-04-2007, 11:30
arekp napisał/a: | Sa na bilboardach i w radiu | Regularnie przed 8:00 i kilka minut po 8:00 rano. Dobry czas bo to wtedy się ludziska do pracy spóźniają.
McDoune - 25-04-2007, 11:46
u nas też dużo billboardów i w radio
Firebee - 25-04-2007, 12:33
a jaki fajny adres maja na dole;) www.mitsubishi.pl
Pozdr
arekp - 25-04-2007, 17:23
Anonymous - 10-11-2007, 15:44
Witam,
Prosze o opinię ostatnich kampanii Mitsubishi:
L-200 DAKAR (Październik)
OUTLANDER (w trakcie)
Pozdrawiam,
Adam MMC
TNT - 10-11-2007, 17:50
Adam nareszcie wkoncu są reklamy. Widać ze Mitsu żyje. Niedawno Suzuki miało lepsza reklamę. Jest poprawa ale do ideału jeszcze troche brakuje. Powodzenia.
JCH - 10-11-2007, 19:19
Adam MMC napisał/a: | Prosze o opinię ostatnich kampanii Mitsubishi
...
OUTLANDER (w trakcie) |
Zastanawiam się jaki jest sens reklamy tego modelu skoro i tak jest niedostępny lub długie terminy oczekiwania....
Hubeeert - 11-11-2007, 00:37
JCH napisał/a: | Zastanawiam się jaki jest sens reklamy tego modelu skoro i tak jest niedostępny lub długie terminy oczekiwania.... |
Zastanawiam się Jacek jak prosto należy zapytać, żeby dokładnie każdy wiedział czego dotyczy pytanie.
Z tego co napisałeś wynika, że nie zrozumiałeś.
WYJAŚNIAM:
Adam MMC pytał o opinie o kampaniach reklamowych dotyczących L200 i Outlandera. Czyli o to jak odebraliśmy/ście reklamy. Nie o sensowność samych reklam.
Ja rozumiem, że mysz w rozrządzie naprawiana w RMF to przeżycie traumatyczne ale skoro wciąz jeździsz tym Mitsu to nie jest takie złe a Ty mógłbyś już przestać starać się dokopać MMC Car Poland za każdym razem.
Pozdrawiam
JCH - 11-11-2007, 09:01
Oj Hubert, Hubert.....
Zawsze i wszędzie doszukujesz się jakichś podtekstów. Nie jesteś w kraju więc w krótkich słowach wyjaśnię:
Reklama Outlandera to reklama bilbordowa (głównie), występuje też zdaje się też w prasie. W innych mediach nie widziałem, nie słyszałem. Co mam więc powiedzieć? Że Outlander mógłby być na takim zdjęciu w lewym profilu? Lub w innym kolorze? Tym razem nie ma nic o samuraju lub o tym czy odpali, czy nie odpali, co więc tu opiniować. Zastanawiam się więc na celem takiej kampanii stąd moje pytanie. Aż tyle i tylko tyle.
Hubeeert napisał/a: | Ja rozumiem, że mysz w rozrządzie naprawiana w RMF to przeżycie traumatyczne... | Przykro mi, może Cię zmartwię ale ta sytuacja nie śni mi się po nocach.
Anonymous - 11-11-2007, 10:51
Panowie, spokojnie
Sądzę, że pytanie jest bardzo trafione. Faktycznie od kiedy pojawił się nowy Outlander, jest bardzo duże zainteresowanie. W kwietniu sprzedaliśmy wszystkie samochody na 3 miesiące do przodu. Właściwie jeszcze w październiku realizowaliśmy zamowienia klientów z kwietnia i maja.
Jednak od wakacji obserwujemy spadek zainteresowania tym modelem. W listopadzie dealerzy dostaną bardzo dużo samochodów, na które nie mają klientów a terminy płatności lecą. Stąd obecna kampania na billboardach. Ruszy jeszcze radio w drugiej połowie listopada. Jest to więc jak najbardziej zamierzone dzialanie z naszej strony.
Auta jadą a klienci już nie walą drzwiami i oknami jak kilka mieięcy wcześniej więc kampania ma na celu zwiększenie ruchu w salonach i sprzedaż.
Pozdrawiam,
Adam
Anonymous - 11-11-2007, 10:59
mysle ze nie "wala" po samochody bo w "spoleczenstwie" panuje przekonanie (jak u jacka) ze tych modeli poprostu nie ma i nie warto sie po niego wybrac do salonu.
reklama jest ok, bo jaka mialaby byc gdzie na 90% powierzchni widnieje auto.
moze zeby dodac zdanie typu: najchetniej kupowany suv w swojej klasie znowu dostepny w salonach ale zeby nie brzmialo tak pretensjonalnie mozna by dodac ze najchetniej kupowany suv w swojej klasie teraz dostepny w twoim salonie z nowym wyposazeniem i nowej gamie silnikowej, o cos takiego
Anonymous - 11-11-2007, 11:26
Hej,
Przekaz na billboardzie musi być krótki. Jak jedziesz samochodem to masz sekundę aby spojrzeć na tekst. Najchętniej to jeszcze nie jest bo są marki które sprzedały więcej w tym roku. Ale dzięki za opinię.
Pozdrawiam,
Adam
saphire - 11-11-2007, 11:46
Może lepszy był by tekst w typie: Nowa dostawa już w salonach! no i szczerze mówiąc jeszcze ani jednej tej reklamy nie widziałem - nie wiem gdzie to reklamujecie ale widzi mi się że coś mizernie...
Anonymous - 11-11-2007, 15:11
Hi hi:
Cytat: | W listopadzie dealerzy dostaną bardzo dużo samochodów |
to pojadę do salonu i zapytam się: po ile będzie ten samochód za półtorej miesiąca??
Przecież w Polsce cena zależy od rocznika....
A tak serio: nie jestem fachowcem od reklamy tylko jej potencjalnym odbiorcą. I mogę powiedzieć co sądzę o reklamie z tej pozycji: reklama powinna trafiać do POTENCJALNEGO odbiorcy:
- bilbordowa reklama Outlandera jest ok gdyby to był popularny samochód: pokazujemy buźkę samochodu w odpowiednim ujęciu i to wszystko. Ale jeżeli to ma być reklama samochodu typu SUV (chyba że out land to znaczy nie tylko po stolicy ale i po wiejskich drogach) - to buźka troszkę mało...
- bilbordowa reklama L200 jeszcze bardziej nie na miejscu: czyżby MMC nie miało pojęcia kto to kupi; bilbordy są tylko w dużych miastach a my wieśniacy nie oglądamy reklam w mieście bo jak tam trafiamy to skupiamy się na ruchu w korkach. Wymądrzam się ale kupiłem L200 nie widziawszy ani jednej reklamy....
Kupiłem L200 i zastanawiam się czy nie palnąłem głupstwa: najbliższy serwis 70 km (wcale nie dziwię się tym forumowiczom, którzy serwisują za granicą) jaki jest - będę testował.
A przyznam się, że L200 a nie Ranger bo serwis Forda był trochę więcej niż rozczarowujący.
Oferta: na forum powyżej było parę zdań o dostępności. Dodam tylko co usłyszałem rozglądając się za L200: każdy kolor pod warunkiem, że wybiorę czarny (grafit to też czarny) lub srebrny (wszystkie za dopłatą 3200 za metalik)... MMC jest zakochane w marketingu z okresu Forda T? Automat: owszem ale czterobiegowy... to chyba okres późniejszy - lata sześdziesiąte (to może nie wina MMC)? Silnik tylko 2,5 a inne wersje nie istnieją (przecież L200 nie podlegał akcyzie)? Komisja europejska zmieniła w marcu taryfikację i L200 double cab przestał być ciężarowy... Dealerzy jeszcze we wrześniu nic nie wiedzą: "przecież na fakturze mam bez akcyzy"...
Moim zdaniem klient zostanie przy marce gdy ma poczucie że jest traktowany poważnie i w salonie, i w serwisie, a kilku jego znajomych to potwierdzi.
Nowego klienta trza zachęcić chyba, że ma się ambicję pozostać marką niszową. Ale tego bilbordy nie zmienią.
|
|
|