[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Pomyłka przy dolewaniu płynu
adikowaty24 - 20-10-2022, 10:33 Temat postu: Pomyłka przy dolewaniu płynu Siemano. Dzisiaj podczas uzupełniania płynu do spryskiwaczy pomyliłem zbiorniczki. Plyn do spryskiwaczy trafił do zbiorniczka wyrównawczego( Nie pytajcie dla czego tak sie stało sam byłem zaskoczony jak to zrobiłem) Oczywiscie prawie cały plyn ze zbiorniczka udało mi sie przelać z powrotem do baniaka. Auto nie było odpalone. Uzupelnilem plyn w zbiorniczku właściwym. Teraz pytanie z mojej strony czy wymieniac cały plyn chlodzacy?
apg2312 - 20-10-2022, 12:40
Zasadniczo nie powinno nic złego się stać, tym bardziej, ze jak piszesz udało Ci się prawie wszystko ściągnąć. Ale ja takiej gwarancji Ci nie dam.
IMHO najprościej skorzystać z okazji, spuścić stary płyn chłodniczy, przepłukać układ i zalać świeży płyn. Wiesz, przed zimą jak znalazł, a koszt nie jest przecież jakiś wielki. A pewność, że masz wszystko w porządku - bezcenna
Marcino - 20-10-2022, 15:29
Ja bym nic nie robił skoro dolałeś nowego płynu na pusty zbiorniczek.
No chyba ze płyn chodniczy bardzo stary to mozna wymienić.
Krzyzak - 21-10-2022, 07:58
adikowaty24 napisał/a: | czy wymieniac cały plyn chlodzacy? | nie
adikowaty24 - 21-10-2022, 10:00
Krzyzak napisał/a: | adikowaty24 napisał/a: | czy wymieniac cały plyn chlodzacy? | nie |
Płyn wymieniony 2 msc wstecz. Na dnie zbiorniczka zostało jakieś 2cm i trochę w kolanku którego nie udało się sciągnąć dostępnymi narzędziami. Więc będe obserwował sprawdzę go jeszcze glikometrem w wolnej chwili. Do baniaka sciągłem około 1l wszystkiego. Dzięki za info.
|
|
|