To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Czujnik temperatury

is-smok - 17-11-2022, 11:36
Temat postu: Czujnik temperatury
Cześć. Od jakiegoś czasu mam problemy z regulacją temperatury i pracy wentylatora. Włączam ogrzewanie, podkręcam temperaturę i nic. Po kilkunastu kilometrach czasem się włączy. Czasem nie. To samo z klimatyzacją. Czasem odpali, czasem nie chce. Bywa, że zaskoczy po czasie. Obstawiam jakiś termostat oceniający temperaturę wewnątrz pojazdu. Jakieś podpowiedzi czego szukać? Jak sprawdzać? Jakie elementy na obd sprawdzać?
Kejrol - 25-11-2022, 07:57

is-smok, Sprawdź poprawność działania czujnika temperatury. Na zwykłym OBD ELM327 powinno Ci pokazywać temperature wewnatrz auta (w megane działało mi to bez problemu, ale tam elmem mogłem zrobić dosłownie wszystko) - jeżeli będzie zadziwiająco wysoka, masz odpowiedź. Czasem proste rozwiązanie może być wystarczające
Marvw - 25-11-2022, 08:59

is-smok, sam czujnik temperatury znajduje się po stronie kierowcy, "przy prawym kolanie",
znajdują się wycięcia to właśnie to, ale jak kolega Kejrol wspomina też wypadałoby przez obd sprawdzić.

Bizi78 - 25-11-2022, 09:41

Jak masz manualną klimę to sprawdź czy wiatrak chodzi na max biegu.
is-smok - 21-12-2022, 17:38

Niestety - nie chodzi, niezależnie od tego co ustawie. A czasem zupełnie od czapy zadziała i kilka dni nie jest źle. Tak było przez ostatnie 2 tygodnie. Teraz znów dziadostwo nie działa. Robię 50 km i nic. Nie włącza się. Sprawdzę ten czujnik. Może coś pokaże.