To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Wyciek płynu do wspomagania

luki20122 - 23-11-2022, 10:13
Temat postu: Wyciek płynu do wspomagania
Witam wszystkich. Mam taki problem... Wczoraj uslyszalem dosc głosno pompe wspomagania. Wysiadlem i faktycznie plynu bylo malo. Zobaczylem ze wszystko jest zarzygane olejem wspomagania i scieka od góry. Nawet nadkole od strony koła jest mokre z oleju. Na zdjeciu zaznaczylem z ktorego miejsca moim zdaniem to leci. Czy mozliwe jest ze to to miejsce ? Ze az takie zalanie powoduje to miejsce ? I kolejne pytanie to jak sobie z tym poradzic ? Z góry dzieki za pomoc
https://www.fotosik.pl/zdjecie/16e2bd100d06daca

jacek11 - 23-11-2022, 16:19

Obciąć kawałek tej gumowej rurki, założyć, i po sprawie. Chyba że będzie zbyt krótka, to wtedy trzeba nową.
robertdg - 23-11-2022, 21:21

rurka aluminiowa przekorodowala pod obejma, najprosciej założyc dłuzszy waz gumowy, glebiejna rurke aluminiowa i przerobic mocowanie do fartucha/podłuznicy
ciajus - 01-12-2022, 02:56

A czy przy okazji ktoś podpowie ile dokładnie płynu do wspomagania kierownicy kupić? Chciałbym przy okazji go wymienić, ale nie wiem ile tego tam wchodzi.
Bizi78 - 01-12-2022, 05:36

ciajus napisał/a:
A czy przy okazji ktoś podpowie ile dokładnie płynu do wspomagania kierownicy kupić?

Wg. instrukcji 0,9l ATF DEXRON lub DEXRON II.

ciajus - 01-12-2022, 09:27

Bizi78 napisał/a:
ciajus napisał/a:
A czy przy okazji ktoś podpowie ile dokładnie płynu do wspomagania kierownicy kupić?

Wg. instrukcji 0,9l ATF DEXRON lub DEXRON II.

Bardzo dziękuję :) myślałem, że znacznie więcej tego wchodzi 😅