Problemy techniczne - Zapchana nagrzewnica
Karolll. - 30-11-2022, 12:08 Temat postu: Zapchana nagrzewnica W innym poście opisałem że prawie nie mam ogrzewania po płukaniu i wymianie płynu, spłynęło straszne błoto że tak powiem, stary płyn i woda z płukanką, wcześniej stawiałem na to że układ jest zapowietrzony ale teraz po obserwacjach i rozebraniu schowka przy nagrzewnicy więcej jak pewne że mam tą nagrzewnicę zapchaną, czuję że kolejny raz płukanka nie da rady . Czy ktoś to robił z kwaskiem cytrynowym płukanie albo odkamieniaczem takim do czajników co wsypać do tego układu że żeby nagrzewnice przeczyścić ? Dodam że wcześniej te ogrzewanie też nie było idealne.
Krzyzak - 30-11-2022, 13:33
Karolll. napisał/a: | odkamieniaczem takim do czajników | tam zdaje się jest napisane, że nie wolna czyścić aluminium, zatem odpada (one się z reguły składają z kwasu cytrynowego)
spróbuj jeszcze pod ciśnieniem - odpiąć węże od strony grodzi i podłącz wąż do instalacji domowej, może te 3-4 bary coś pomogą
Karolll. - 30-11-2022, 15:57 Temat postu: Zapchana nagrzewnica Wczoraj wyjąłem schowek żeby dostać się bliżej nagrzewnicy, a więc przewody gorące, serwo/zawór chodzi ładnie, bo chciałem się upewnić także zostaje zapchana nagrzewnica[/list]
|
|
|