[04-13]Colt CZx - Wycieraczki szyby czołowej który przekaźnik
Johnny256 - 11-01-2023, 13:05 Temat postu: Wycieraczki szyby czołowej który przekaźnik Witam,
Pilnie potrzebuję wymienić przekaźnik wycieraczek, jednak nie mogę znaleźć informacji który to jest. Gdyby ktoś mógł pomóc to bardzo proszę, będę bardzo wdzięczny za szybką pomoc.
Pozdrawiam !
Bizi78 - 11-01-2023, 13:29
Jako tako osobnego przekaźnika nie ma.
Przekaźniki są wbudowane w module etacs.
Napisz najlepiej co się stało i choć rocznik auta.
Johnny256 - 11-01-2023, 13:39
2007 r. 1.3 benzyna 3D
Wycieraczki odmówiły posłuszeństwa, przy każdej próbie włączenia wycieraczek (przy ustawieniu dźwigni na najwyższe górne położenie) słychać "cyknięcie" z okolic skrzynki z bezpiecznikami. Bardzo proszę o rady jak to ogarnąć i co może być przyczyną.
Tutaj nagranie
https://easyupload.io/smgzk8
Bizi78 - 12-01-2023, 00:11
Ale na żadnym ustawieniu wycieraczki nie chodzą
Może manetka padła.
Przekaźniki od wycieraczek znajdują się w module ETACS za skrzynką z bezpiecznikami w kabinie.
Wygląda tak jak na foto.
Czy można to rozebrać i naprawić to nie wiem .
Krzyzak - 12-01-2023, 07:20
Najpierw bym sprawdził podszybie - czy w ogóle silnik jest zapięty do ramion... Awarie elektryki w Mitsubishi zdarzają się niezmiernie rzadko, głównie w autach, które ktoś przerabiał, zatem szukałbym najpierw tam, gdzie może się coś zepsuć mechanicznie.
Johnny256 - 12-01-2023, 21:06
Generalnie to dowiedziałem się, że kupiłem colta w którym była spalona elektryka cała wiązka i przełożona z innego przez zjaranego mechanika, także problemy z elektroniką są jak najbardziej spodziewane. A gdyby wymienić cały mechanizm wycieraczek ? Rozwiązałoby to problem ?
Krzyzak - 13-01-2023, 07:39
Skoro tak, to polecam kontakt z ogarniętym elektrykiem - bo inaczej to wróżenie z fusów.
|
|
|