Outlander III GEN Techniczne - Instalacja wzmacniacza aktywnego
Proteusz - 16-02-2023, 17:29 Temat postu: Instalacja wzmacniacza aktywnego Witam, zakupiłem sobie wzmacniacz Peiying PY-BB300X, sygnał pójdzie z tylnych głośników.
W moim Mitsu nie mam wzmacniacza a przydało by się odrobinkę więcej basiku i stąd moje pytanie, jak go zasilić...
- Czy jest gdzieś z komory silnika jakieś okienko którym mogę to pociągnąć bez wiercenia blachy ?
- A może mogę gdzieś w kokpicie się wpiąć bezpiecznie, tym zasilającym 8mm2 ?
Szukałem info o przeciągnięciu przewodu zasilającego na forum ale nie znalazłem
To masz - 16-02-2023, 18:38
W fabryce doprowadzili przewody nawet do zaślepek po przyciskach,
więc ja bym szukał oryginalnego zasilania subwoofera znajdującego się za tylnym, lewym nadkolem
Proteusz - 16-02-2023, 19:53
Sprawdzę nadkola ale w mojej Mitsu polifcie 2016 nie było rockford fosgate na stanie jak go kupowałem, fajnie by było jakby zostawili taki gruby przewodzik potomnym tak jak pozostałe wiązki, zaktualizuje jak rozłożę, dzięki za podpowiedź. Jak będzie to wstawię foto jak nie to szukam pod maską jak się przekopać do środka.
acent - 16-02-2023, 21:55
Wykorzystaj instalacje z haka. Jest tylko trzeba uzupełnić cześć z przodu.
Marcino - 17-02-2023, 09:34
acent napisał/a: | Wykorzystaj instalacje z haka. Jest tylko trzeba uzupełnić cześć z przodu. |
Moze byc za cenkie przewody jak na wzmacniacz.
Rander - 17-02-2023, 12:32
Marcino napisał/a: | acent napisał/a: | Wykorzystaj instalacje z haka. Jest tylko trzeba uzupełnić cześć z przodu. |
Moze byc za cenkie przewody jak na wzmacniacz. |
Się zgadza. Normy ISO 11446 przewidują przekrój 2.5mm²
https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_standards_for_trailer_connectors
Nawet super-kondensatory tu nie pomogą, jeśli pobór średni byłby wyższy niż ok. 20A.
To jest dużo dla odbiorników typu lodówka czy tv w przyczepie, ale bardzo mało, jeśli chodzi o wzmacniacz, zwłaszcza z torem niskotonowym.
|
|
|