Outlander I GEN Techniczne - Cieknie olej z otworu w pokrywie zaworów
Siema92 - 13-03-2023, 22:52 Temat postu: Cieknie olej z otworu w pokrywie zaworów Cieknie mi olej z otworu pokrywy zaworowej, miejsce zaznaczone na zdjęciu. Jak dla mnie to jest jakiś dodatkowy otwór wentylacyjny, odpowietrzający. Z tego co sprawdziłem nie każda pokrywa to ma.
Odma sprawna, niezapchana i w zasadzie to nie mam więcej pomysłów dlaczego nagle zaczął z tego olej lecieć. Ktoś zna przypadek lub ma jakiś pomysł?
[img] [/img]
Bzyk_R1 - 16-03-2023, 09:31
Outlandery turbo to mają przynajmniej te które sprawdziłem tylko jest to zaślepiony otwór jakby miejsce do dołożenia czegoś może czujnika temperatury czy coś tego typu. Nie powinno się tam sączyć, ktoś to może rozwiercił lub próbował coś wkręcić? Miejsce mega niewidoczne, jeżeli zależy Ci na tej pokrywie to bardzo łatwo to pokryć płynnym aluminium czy innym dwuskładnikowym środkiem klejącym. Ja bym to zrobił od zewnątrz bo lepiej żeby nic nie odpadło i nie poszło w zawory. Jest też okazja zdjąć pokrywę i pomalować na jedyny słuszny kolor.
Siema92 - 16-03-2023, 11:11
Dzięki za odpowiedź. Musiałem zgubić to zaślepienie, o którym mówisz bo wcześniej nie miałem z tym problemu. Nawet nie wiedziałem, że tam jest taki otwór
|
|
|