Outlander I GEN Techniczne - Wymiana ori Intercoolera na coś nowego
Sobies - 20-03-2023, 18:32 Temat postu: Wymiana ori Intercoolera na coś nowego Witam czy da rade wymienić orginalnego icka na jakis "zwykły" dostępny od ręki czy nie bardzo?
Nie chce przenosić intercoolera na przód a wymienić stary bo nie widzi mi się prostowanie blaszek w moim, wolał bym wymienić n cos co pi razy oko wejdzie zamiast orginału.
Bzyk_R1 - 20-03-2023, 21:41
Przyjedź do mnie, daleko nie masz, kilka sztuk leży i się kurzy u mnie w garażu, może wybierzesz sobie jakiś który nie razi w oczy.
Widziałem jakieś radzieckie projekty zmiany na inny icek ale to ani ładne ani praktyczne.
Sobies - 21-03-2023, 16:09
Dzięki na pewno skorzystam jak znajdzie sie troche wolnego czasu. Szkoda ze jedyne wyjscia to albo icek na front albo ori :/
Bzyk_R1 - 21-03-2023, 19:44
Zawsze można coś skonstruować lub kupić większy z podobnym układem wlot wylot i zmontować na sylikonach. Z tym że to miejsce jest nieodpowiednie na icka. W lato masz w dolocie 70 stopni i pewnie 160-170 koni.
Sobies - 21-03-2023, 22:30
Wiem o tym ale nie chciał bym aż tak ingerowac, bo boje sie ze w 1 dzien tego nie ogarne a samochod jest potrzebny na codzien a po 2 (i raczej najwazniejsze) boje sie trochę o zwiększenie turbo laga jestem przyzwyczajony raczej do silników bez doładowania i przesiadka z oplowskiego c20xe w lekkim Asterixie na Turbo Otka już było dla mnie dziwne i brakuje mi tego dołu
W@sio - 22-03-2023, 12:30
Sobies napisał/a: | boje sie ze w 1 dzien tego nie ogarne |
Ja ogarnąłem w jakieś 3 godziny - wliczając przeróbkę wyjścia z turbo, więc nie pękaj. Składa się to jak klocki lego
C20xe jest o ile pamiętam silnikiem 16V, więc też przesadnego dołu nie ma i zaczyna jakkolwiek jechać pewnie około 4000 rpm Outek poniżej 3000 rpm jedzie jak 2.0N/A... więc nie przesadzajmy
Sobies - 22-03-2023, 17:18
tona wagi w astrze F i 150km a półtorej tony i 200km w samochodzie z 4x4 zawsze bedzie wydawało sie słabsze na starcie ja nie mowie jakie jest przyspieszenie na papierku chodzi mi tylko o wrażenie jakie daje.
Niestety astra nie doczekała sie porównania A że była wypruta w srodku ze wszystkiego oprocz fotela kierowcy i pasażera to ważyła pewnie mniej niż tone
https://www.dropbox.com/s...161127.jpg?dl=0
|
|
|