To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - [1.6] ASX a przebieg

Ubnt - 24-05-2023, 00:09
Temat postu: [1.6] ASX a przebieg
Witam, znajomy ma ASX z 2014 1.6 benzyna ma przejechane 215 tys km chce mi go sprzedać, co sądzicie czy ten przebieg jeśli chodzi o jednostkę benzynową nie jest za duży?
zbigniew77 - 24-05-2023, 06:52

Wszystko zależy od tego jak to auto było użytkowane przez te wszystkie poprzednie lata.Jak często wymieniano: olej ,filtry,jak solidnie wykonywano przeglądy.W moim odczuciu 215 tyś.km to znaczny przebieg ale nie dyskwalifikuje auta z dalszego użytku.Jeśli auto jest zadbane i dobrze utrzymane i ma służyć np. w celu dojazdów do pracy lub jazdy po mieście lub okolicy to czemu go nie kupić bo patrząc na rok produkcji czyli 2014r ma dopiero 9 lat a po polskich drogach jeżdzą znacznie starsze auta .Wzbraniamy się przed kupnem auta od znajomego ze znacznym przebiegiem a jednocześnie kupujemy w komisie auto sprowadzone od Niemca lub Holendra ze stanem licznika 150 tyś.km które dodatkowe 100 tyś km ma cofnięte i jeszcze się cieszymy ....z udanego zakupu :D .Sprawdzić historię pojazdu,książkę serwisową i wykonane przeglądy oraz naprawy i polecam rozważyć propozycję.Nawet jeśli ktoś robił wymianę oleju czy naprawę w prywatnym warsztacie to powinien zadbać o wpis w książce ,że olej i filtry wymieniono i ewentualnie co naprawiano.Paragonu czy faktury brać nie muszę ale wpis w książce jak najbardziej.Mój mechanik wbił mi nawet wymianę kompletu piór wycieraczek :)