To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] mechanizm otwierania szyby

Anonymous - 27-04-2007, 10:22
Temat postu: [C62A 1.5] mechanizm otwierania szyby
wczoraj w moim Lancerze zerwała się linka owierania szyby po stronie kierowcy, przód. Zdjąłem tapicerke, zabezpieczyłem szybe.
Czy jest możliwe, że założenie nowej linki ogarne samemu ?
gdzie taka linke kupić i czy montaż może jest gdzieś opisany na necie.

Moim drugim problemem jest nie odbijanie maski jak pociagne za linke od otwierania jej. Jak otworzyć maske w takim wypadku i co mogłoby pomóc? Linka od maski nie strzeliła, tylko tak jakby gdzies poluzowała się.

KaWu - 27-04-2007, 10:54

Filip_S, szyby automat. :?:
Sa juz podobne tematy. Zalozyc mozna samemu-ale jest troche zabawy.
Linka najlepiej jakas motorowerowa 1,5mm.

W drugim przypadku musis podciagnac linke, widocznie jest za luzna. No i przesmaruj zawias w ktory wskakuje zatrzask maski. U mnie kiedys tez nie odskakiwala bo zawias wymagal smarowania.

Anonymous - 27-04-2007, 11:18

KaWu napisał/a:
Filip_S, szyby automat. :?:
Sa juz podobne tematy. Zalozyc mozna samemu-ale jest troche zabawy.
Linka najlepiej jakas motorowerowa 1,5mm.

Korbka, manual, nie spotkalem podobnego tematu a szukałem dzisiaj :-)

KaWu napisał/a:
W drugim przypadku musis podciagnac linke, widocznie jest za luzna. No i przesmaruj zawias w ktory wskakuje zatrzask maski. U mnie kiedys tez nie odskakiwala bo zawias wymagal smarowania.

Ok, a jak utworzyc maske na ten moment, w ktorym miejscu przechodzi linka jakos zeby ja pociagnac i zeby odskoczyła?

sławu - 06-07-2009, 07:58

Jedna z plastikowych rolek mechanizmu podnoszenia szyby niestety pekla przy mocniejszym zamknieciu drzwi. W slimaku nawijajacym linki zrobil sie straszny burdel i powyginaly sie linki, chyba wszystko trzeba wymienic.
Na allegro niestety nie widze mechanizmow do Lancera 88-92, czy jakies inne podpasuja do tego modelu? Czy mechanizm z prawych drzwi bedzie pasowal do lewych?