To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Jak ustawić rozrząd w silniku 4G15 12v?

Anonymous - 27-04-2007, 14:54
Temat postu: [C62A 1.5] Jak ustawić rozrząd w silniku 4G15 12v?
Witam

Mam problem z ustawieniem rozrządu w moim Lancerze bo nie wiem gdzie znajdują się punkty. Proszę o szybką odpowiedź
Jeszcze jedno pytanie
Kupiłem mojego Miska z uszkodzonym silnikiem(korbowód wyszedł bokiem). Mam drugi silnik od znajomego który jeździ Hyundaiem Pony 91' . Silnik który mam od Hyundaia jest na gaźniku 1.5 8v. Głowice zdjąłem z uszkodzonego silnika i założyłem na silnik z Hyundaia. I tu jest mały problem bo uszkodzony silnik ma płaską powierzchnię tłoków a ten od Hyundaia ma tłoki z wklęsłą powierzchnią. Nie wiem czy nie będzie z tym problemu. Proszę o pomoc w tej sprawie

Hubeeert - 27-04-2007, 14:58

Polecam dzial Downloads skad sciagniesz sobie service manual do swojego samochodu. Mirage/COLT ;-) a dokladniej stad-> http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3445
wojmi1 - 27-04-2007, 15:31

Kronikarius, co do ksztaltu plaszczyzny tloka no problem :badgrin: bedzie dobrze :axe:
co do punktu to zobacz manual jak ci pisze Hubert

Anonymous - 27-04-2007, 15:49

Wielkie dzięki za pomoc dzisiaj mam zamiar odpalić ten silniczek :) :):) Instrukcja bardzo przydatna
btw: Mam jeszcze jeden problem o którym zapomniałem wcześniej napisać. Czy półosie od manuala będą pasować do A\T?

Bartek - 27-04-2007, 15:51

Kronikarius napisał/a:
Czy półosie od manuala będą pasować do A\T?

Nie

wojmi1 - 27-04-2007, 15:59

Kronikarius, tak dla swietego spokoju przelicz liczbe zebow na kolach zebatych / powinno byc 1/2 /
rozrzadu silnik powinien miec o polowe mniej kiedys przy podobnym myku mialem problem :badgrin: :badgrin:

Anonymous - 27-04-2007, 21:39

A jaka jest różnica między półosią do manuala a do A\T? Ewentualnie od czego jeszcze może pasować(oprócz Colta)?