To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Za dużo oleju - spadła moc

Anonymous - 28-04-2007, 09:40
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Za dużo oleju - spadła moc
Witam, nietety miałem nieprzyjemność wymieniać olej w mojej Cari w mało profesjonalnym zakładzie mech. Wlano mi ok 4 litrów. Od pory auto zaczęło się dziwnie zachowywać tzn. krztusić, mulić i od czau do czasu dymić. Gdy wyciągnołem bagnet okazało się że poziom jest trochę ponad stan. Czy za duży poziom oleju może być przyczyną powstających utrudnień? Czy powinienem od razu spuścić trochę oleju czy poczekać aż sam wyparuje.? Proszę o pomoc jak do tego się zabrać, ponieważ mam dwie lewe ręce w tych sprawach:)
Adaho_krak - 28-04-2007, 09:43

...odrazu spuszczać, jeśli nie spuścisz ciśnienie oleju powypycha uszczelniacze zaworów, jeśli już tegto nie zrobiło. Za dużo to prawie tak jak za mało.
saphire - 28-04-2007, 10:10

Pytanie jaki olej ci wlali?
Anonymous - 28-04-2007, 11:41

Olej OK, ale stan przesadzony

[ Dodano: 28-04-2007, 11:45 ]
Olej spuszczony, auto zachowuje się lepiej jednak chciałbym jeszcze wymienić filtr paliwa - jaki powinienem kupić (w sklepach nie mają go w katalogach), druga sprawa że nie mogę go zlokalizować, gdzie się znajduje. Najlepiej jeżeli to nie problem foto z lokalizacją i typ filtra.

turek61 - 28-04-2007, 18:53

Wpisz w wyszukiwarkę filtr paliwa a na pewno znajdziesz :idea:
Zachęcam do korzystania z tej opcji.
Ale skoro już to pisze to na pewno w zb. paliwa jeden a czy masz drugi to musisz sprawdzić pod skrzynka bezpieczników pod maską.Myślę jednak, że posiadasz tyko w zb. paliwa pod tylną kanapa pasażerów.