Outlander II GEN Techniczne - [II 3.0 V6] Automat się popsuł
is-smok - 16-01-2024, 09:51 Temat postu: [II 3.0 V6] Automat się popsuł No i się stało! %#$Q^ skrzynia automatyczna.
Wczoraj chciałem wyjechać, czułem dziwnie słaby napęd jadąc do tyłu. Już wcześniej tego dnia coś jakby lekko ślizgało. Trochę szarpło raz czy dwa. Ale gdy wrzuciłem bieg do przodu a auto nie ruszyło - to już wiedziałem, że jest kiepsko.
Obroty w górę, a auto nie jedzie. Znów obroty w górę - ciągnie odrobinę, jakby na ręcznym. Znów - w ogóle. W końcu zaczął się toczyć. I co chwila, jakby ktoś sprzęgłem pracował. Szarpnięcie, ciągnie troszkę, znów brak napędu. I znowu. I znowu. Ujechałem może z kilometr. Check engine świeci, ale tak bywa jak gazu nie ma. Więc nie wiem, czy to jest związane. Wróciłem jakoś do domu, ale auto nie nadaje się do jazdy. Najbliższy serwis - Kraków. 50 km. Terminy - Maj. A najpierw trzeba przyjechać na diagnozę. I zabrać sobie samochód, bo nie ma przy warsztacie miejsca na zostawienie do Maja. Laweta w obie strony? Masakra.
Załamany jestem. Sporo w niego włożyłem. Jakieś pomysły? Jakie sprawdzenia można by zrobić samemu?
Kufa, dwa auta na ogrodzie, oba zepsute, prawdopodobnie nie do naprawy. Jakieś fatum.
Bizi78 - 16-01-2024, 11:11
Albo ryzyko z zakupem używki, albo demontaż starej i podrzucenie jej do fachowca.
Co do CE to warto sprawdzić błędy.
Krzyzak - 16-01-2024, 11:19
Z pewnością możesz spróbować odczytać błędy silnik, strzelam że w tym roczniku to uda się zwykły OBD2 na ELM327 podpiąć i czymś ogólnym (CarScanner czy Torque) na telefon sprawdzić. Albo podpiąć pod laptopa i spróbować z programem EvoScan.
Sama skrzynia to raczej trudno prognozować, może coś z konwerterem (skoro trochę jedzie) a może tylko jakieś czujniki...
Do outka w wersji USA masz manual do pobrania - polecam, może coś się uda samemu zdiagnozować:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33519
Moody - 02-02-2024, 21:37
Hej is-smok,
na początek w takich sprawach podstawa to sprawdzenie ew. błędów i poziomu oleju w skrzyni, stanu filtra.
Potem, jeżeli się czujesz to wyjęcie mechatroniki i sprawdzenie elektrozaworów, tych wszystkich gumowych zastawek (kulek, grzybków) i ogólnie np: czy kanaliki się czymś nie przytkały (poszukaj w necie co przy takiej skrzyni w mechatronice warto przy okazji sprawdzić/wymienić).
Jako laik zrobiłem takie coś po rozeznaniu w necie ze skrzynią w mojej beemce (skrzynia autom.klasyk ZF 6HP19). W beemce można to zrobić bez wyciągania skrzyni.
Gdyby przy tym wymienić olej a nie udało się wyeliminować usterki to powiedz to mechanikowi aby sobie nie robić powtórnie kosztów.
Jeżeli chodzi o lawetę to też nie jest tak strasznie - co prawda było to zdaje się 3 lata temu ale wypożyczyłem autolawetę za 400zł/dzień.
Bosman234 - 03-02-2024, 06:33
Witam. Mam pytanie z zakresu elektryki.Cos mi ciągnie prąd z akumulatora byłem u elektryka i powiedział że prawdopodobnie przekaznik do gazu w co wątpię bo on jest podpięty bezpośrednio do akumulatora i tak powinno być. Ma ktoś jakieś pomysły jak to sprawdzić gdzie znika ten prąd. Sprawdzałem czy się nie świecą jakieś lampki. Wiem że można by odpinać bezpieczniki ale może jakiś układ działa bez stacyjki
Proszę o podpowiedź
Bizi78 - 03-02-2024, 10:30
Często w O2 prąd kradnie moduł hands free.
Bosman234 - 03-02-2024, 21:05
Ale czy aż na tyle żeby rozwalić akumulator?
makabi - 04-02-2024, 20:46
Tak, moduł hands free ciągnie jak jest uszkodzony to pobiera prąd tak że nie uruchomisz.
Bosman234 - 05-02-2024, 10:26
To jest ten moduł bluetooth? I może podpowiecie jak sprawdzić czy Ti on?
|
|
|