Outlander III GEN Techniczne - Mitsubishi Outlander III - instalacja gazowa
Adapp - 13-03-2024, 12:38 Temat postu: Mitsubishi Outlander III - instalacja gazowa Cześć, mam od nowości Mitsubishi Outlander III 2.0 benzyna 4WD 150 koni automat 2015 r.
Mam pytanie o instalację gazową robię raczej niewielkie przebiegi ale jak wiadomo cena benzyny nie maleje.
Zastanawiam się nad zamontowaniem instalacji gazowej, czy polecacie do tego silnika ? są jakieś problemy, warto czy nie ? Jakiej firmy instalacja jest sprawdzona? Jaki serwis jest sprawdzony na południu lub w centrum kraju?
nemmooo - 13-03-2024, 13:26
Wejdź na forum lpg, tam masz kilka opcji.
Marcino - 13-03-2024, 14:21
Dobrze sie gazuje ten silnik.
Fred.X - 13-03-2024, 19:27
Mam i polecam LPG
Adapp - 13-03-2024, 20:58
Fred.X a jaką dokładnie masz instalację, jakiej firmy ?
Czy to prawda że koniecznie trzeba czujnik podciśnienia powietrza w dolocie ?
Czy montować z lubryfikacją ?
Fred.X - 14-03-2024, 06:05
Zadnej lubryfikacji , to ściema
Ja mam u siebie sterownik Zenit Pro , listwę wtryskową herkules Blue , reduktor KME silver, butlę w miejscu dojazdówki wchodzi 45 l i nie wystaje spod zderzaka
Marcino - 14-03-2024, 08:39
Adapp napisał/a: | Czy to prawda że koniecznie trzeba czujnik podciśnienia powietrza w dolocie ? |
Chyba każda instalacja która ma parownik musi to mieć. Zaden to problem. Nie czytaj za duzo tylko jedz do ogarnietego gazownika.
Adapp - 14-03-2024, 09:13
Kod: | Chyba każda instalacja która ma parownik musi to mieć. Zaden to problem. Nie czytaj za duzo tylko jedz do ogarnietego gazownika. |
I w tym cały problem, w opiniach google zawsze znajdzie się kilka opinii na plus i na minus, a może ktoś z Was poleci w okolicach Rzeszowa, Krakowa jakiegoś gazownika ?
nemmooo - 14-03-2024, 14:57
Lydi10 montował u mnie, jego lokalizacja to okolice Gdowa. Przejechałem na gazie już około 30kkm (około 2k litrów LPG) i poza filtrami nic nie wymagało zmiany. Jedna rzecz którą musiałem poprawić to po powrocie pod dom (40km) musiałem uzupełnić płyn chłodzący.
acent - 14-03-2024, 19:00
nemmooo napisał/a: | L...musiałem uzupełnić płyn chłodzący. |
Oburzające
nemmooo - 14-03-2024, 20:53
acent napisał/a: | nemmooo napisał/a: | L...musiałem uzupełnić płyn chłodzący. |
Oburzające |
W rzeczy samej, n-te auto z w którym zakładałem LPG i w żadnym nie musiałem tego robić. A tu taka niespodzianka, która w O3 phev może zrobić niemiłą niespodziankę ponieważ nie ma tu wskaźnika temperatury płynu. Ale poza tym montaż czysto, bez problemów.
benypb - 25-03-2024, 10:17 Temat postu: Re: Mitsubishi Outlander III - instalacja gazowa Ja kupiłem Outlandera III z 2016 roku z silnikiem 2.0 w zeszłym roku i ogólnie planowałem instalację LPG w tym silniku - 4J11, jednakże poczytałem, opinie są dobre jeżeli chodzi o współpracę z LPG, w tym silniku trzeba pilnować luzu zaworowego, w moim jest na szczęście regulacja na "śrubki".
Zadzwoniłem do dwóch gazowników w Koszalinie i oboje mi powiedzieli, że w tych silnikach trzeba zrobić dotrysk na paliwie, na moje pytanie jak z wypalaniem zaworów, to jeden z nich powiedział, że gwarancji mi nie da, że za jakiś czas się zawór nie wypali.
Konsultowałem się z serwisem Mitsubishi w Szczecinie i facet zrobił mi wykład jak to Mitsubishi w wcześniejszych modelach instalowało LPG, ale później się wycofali bo było dość dużo problemów, bo gniazda nie utwardzone, a to zawory powypalane ....
Jako, że w trasie pali auto 7 - 8 litrów póki co odpuściłem bo nie robię dużych przebiegów, później jeżeli koszt paliwa będzie mnie za mocno gniótł to rozważę montaż LPG lub zmianę auta
Adapp - 25-03-2024, 10:21 Temat postu: Re: Mitsubishi Outlander III - instalacja gazowa
benypb napisał/a: | Ja kupiłem Outlandera III z 2016 roku z silnikiem 2.0 w zeszłym roku i ogólnie planowałem instalację LPG w tym silniku - 4J11, jednakże poczytałem, opinie są dobre jeżeli chodzi o współpracę z LPG, w tym silniku trzeba pilnować luzu zaworowego, w moim jest na szczęście regulacja na "śrubki".
Zadzwoniłem do dwóch gazowników w Koszalinie i oboje mi powiedzieli, że w tych silnikach trzeba zrobić dotrysk na paliwie, na moje pytanie jak z wypalaniem zaworów, to jeden z nich powiedział, że gwarancji mi nie da, że za jakiś czas się zawór nie wypali.
Konsultowałem się z serwisem Mitsubishi w Szczecinie i facet zrobił mi wykład jak to Mitsubishi w wcześniejszych modelach instalowało LPG, ale później się wycofali bo było dość dużo problemów, bo gniazda nie utwardzone, a to zawory powypalane ....
Jako, że w trasie pali auto 7 - 8 litrów póki co odpuściłem bo nie robię dużych przebiegów, później jeżeli koszt paliwa będzie mnie za mocno gniótł to rozważę montaż LPG lub zmianę auta |
No właśnie, ja robię niewielkie przebiegi rocznie, kusi bo benzyna drożeje, ale dam sobie z gazem jednak spokój.
|
|
|