To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - COLT CZT 4G15T

KaijuCZT - 17-04-2024, 13:23
Temat postu: COLT CZT 4G15T
Cześć Wszystkim :)

Swojego CZT zakupiłem od kolegi który mieszkając w DE zakupił go jako nowy w salonie, także jestem drugim właścicielem. Nie często spotykana rzecz, znam całą historie auta od wyjazdu z salonu. Pogadaliśmy i doszedłem do wniosku że muszę go kupić, szukałem prawie czegoś na trackday'ie czy supersprinty.

Kolega miał 100% serię, poniżej przedstawiam jak wyglądała. Miała problem z lakierem, bezbarwny schodził, na klapie tylnej i masce pojawiła sie "ruda" ale nie groźnie :)

Pomału przez zimę zacząłem z nim działać :) nie powiem kosztowało to troszkę pieniążków a jeszcze projekt jest nie skończony... jak to zwykle bywa :D
Po krótce napiszę co się pozmieniało :

Amortyzatory : KYB + sprężyny Vogtland -35mm
Zestaw FMIC
Alufelgi JR3 + Uniroyal RainSport
Shortshifter z Minicoopera
DV hybryda Properfekt
Lampy Tył Polift
Wkładka K&N
Odświeżony lakierniczo ... nawet fajnie wyszło ale to ocenicie sami ;)

Zostało mi do założenia jeszcze troszkę frutów, leżą w garażu i czekają aż będę miał troszkę więcej czasu;)
Kompletne sprzęgło SACHS
Głowica z wersji Japońskiej o przebiegu 90 tys km
Kolektor wydechowy Japspeed
Układ dolotowy z adapterem MAF firmy K&N
Strojenie

Także tak to u mnie wygląda, jak będzie zainteresowanie to będę wrzucał jakieś aktualizację prac.

:)

ledziu - 17-04-2024, 19:28

Na czym stroisz ?
Tiamat - 18-04-2024, 08:51

KaijuCZT napisał/a:
nawet fajnie wyszło ale to ocenicie sami ;)

mnie się podoba :) ciekawy patent z felgami, nie widziałem jeszcze takiego u mnie w okolicy :P

KaijuCZT - 18-04-2024, 19:34

ledziu napisał/a:
Na czym stroisz ?

Póki co na seryjnym ECU, jak wpadnie hybryda to już wypadało by go postawić na EMU

Tiamat napisał/a:
KaijuCZT napisał/a:
nawet fajnie wyszło ale to ocenicie sami ;)

mnie się podoba :) ciekawy patent z felgami, nie widziałem jeszcze takiego u mnie w okolicy :P

A dzięki ;) zawsze coś lubię udziwniać i mieć inaczej niż wszyscy 😂

al_leegator - 09-04-2025, 23:16

piękna sprawa ten kolektor japspeeda. Gdybyś stawiał na EMU to możliwe, że mógłbym odsprzedać przejściówkę z seryjnego ECU.