To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - MItsubiski ASX pika po przekręceniu kluczyka,przed odpalenie

mitsuFun - 25-04-2024, 10:16
Temat postu: MItsubiski ASX pika po przekręceniu kluczyka,przed odpalenie
Cześć,

od niedawna jesteśmy posiadaczami ASX z 2011r 1.6 Cleartec.
Chcemy dopytać o kilka kwestii:

1.Czy to jest ok, że po przekręceniu kluczyka (jeszcze przed odpaleniem) ASX wydaje dźwięki pikania - wiążę to z niezapiętymi pasami (nie wiem czy dobrze). Jednak dziwne, że to piszczy po prostu po przekręceniu kluczyka, jeszcze przed uruchomieniem pojazdu. Czy przyczyną pikania jest co innego?

2. Kontrolka od rezerwy w ogóle się zapala? Chcieliśmy zrobić test, myśleliśmy że na początku literki E powinna się ona zapalić, ale zeszliśmy do jej połowy i nadal nic. Pytamy profilaktycznie, dla wiedzy i tak tankujemy dużo wcześniej.

3. Czasami miga nam system AS&G na zielono w trakcie jazdy czy to jest ok?

Z góry dziękujemy za wszelkie podpowiedzi, jesteśmy nowicjuszami w "japończykach".

jan1994 - 25-04-2024, 16:24

Ad.1 Producent auta uważa, że pierwszą czynnością jest zapięcie pasów a później uruchomienie silnika.
Ad.2 Nie sposób jest niezauważyć kontrolki rezerwy. Rezerwa zapala się jeśli w zbiorniku jest mniej niż 10l paliwa (pierwszy poziom rezerwy).
Ad.3 Migający AS&G na zielono informuje, że w danej chwili ten układ nie działa. Powody niedziałania są opisane w instrukcji obsługi dlatego też zachęcam do jej przeczytania.

mitsuFun - 26-04-2024, 12:13

Dziękuję za odpowiedź. Już doszłam do tego AS&G to przez nawiew ustawiony w pozycji na szybę... Gdy ustawiłam normalnie wszystko działa poprawnie.