[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Nie wchodzi na obroty POMOCY
Anonymous - 30-04-2007, 08:27 Temat postu: [CA4A 1.6] Nie wchodzi na obroty POMOCY mam problem od pewnego czasu jak przyspieszam swoim coltem to potrafi sie zaciac na 5, 6 tysiasach obrotow i za chwile juz jest normalnie wymienilem kable i kopułke i dalej jest to samo czasami. Od czego to moze byc czy to np zapchany silnik krokowy od brudnego plynu chlodzacego?nie mam instalacji gazowej.colt 1.6 glxi 93r
sruba - 30-04-2007, 09:19
a swiece, filtr powietrza i paliwa ?
silnik krokowy jest odpowiedzialny za utrzymanie obrotow na jalowym biegu, wiec to nie on.
moze nalezy przeczyscic przepustnice. sprawdzales bledy na komputerze ?
Anonymous - 30-04-2007, 11:06
swiece sa stosunkowo nowe maja jakies pol roku filtr powietrza tez wymieniany jak swiece pol roku temu jedynie z tego to moze byc filt paliwa albo przepustnica do komputera sie nie dotykalem jest jeszcze tak czasami ze jak jest zimny potrafi zgasnac jak sie np zatrzymuje i jest na luzie
Hugo - 30-04-2007, 12:23
Cytat: | jak jest zimny potrafi zgasnac jak sie np zatrzymuje i jest na luzie | Tak jak mój. Ja już jestem na 99% pewien co mu dolega. W moim przypadku jest to silnik krokowy. Nie mam teraz czasu by się tym zająć. A jak wygląda sprawa wolnych obrotów na rozgrzanym silniku? U mnie bez zarzutu. Tyle, że w odróżnieniu od Twojego przypadku mój się w żadnym momencie nie dławi, ciągnie równo zawsze. Sugeruję Ci zajrzeć do krokowca. Może wystarczy przeczyścić
Anonymous - 30-04-2007, 14:56
moj jak sie rozgrzeje pracuje normalnie miedzy 700-800 obrotow czyli silnik krokowy przepustnica albo filtr paliwa?bo wszysko inne mam wymienione
Hugo - 30-04-2007, 16:36
kajdan87 napisał/a: | czyli silnik krokowy przepustnica albo filtr paliwa? | Tak, ale jak będziesz się tym zajmował to w innej kolejności, zaczynając od rzeczy najtańszych, czyli: czyszczenie przepustnicy i regulacja wolnych obrotów, filtr paliwa, czyszczenie silniczka krokowego a w razie potrzeby wymiana.
wojmi1 - 30-04-2007, 16:45
kajdan87, sprawdz sobie zaplon na zmasowionym pinie Ecu
|
|
|