To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Wyścig Europa :))))

Anonymous - 01-05-2007, 12:28
Temat postu: Wyścig Europa :))))
Cytat:
Nielegalny wyścig luksusowych samochodów

Prawie 70 luksusowych samochodów z całego świata zatrzymała niemiecka policja na drogach Nadrenii, Westfalii i Hesji. Ich kierowcy brali udział w nielegalnym wyścigu samochodowym, którego trasa wiedzie przez całą Europę.
Jego uczestnicy zostali zatrzymani podczas etapu z Amsterdamu do lotniska Hahn pod Frankfurtem nad Menem. Za udział w nielegalnym wyścigu musieli zapłacić po 420 euro. Większość z nich dostała też mandaty za przekroczenie prędkości. Policyjny konwój eskortował ich następnie do lotniska, skąd odlecieli do Stambułu.

Nieformalne wyścigi pod nazwą „Gumball 3000" organizowane są w Londynie od 1999 roku. Biorą w nich udział z reguły bardzo bogaci właściciele ekskluzywnych samochodów takich marek jak Rolls-Royce, Ferrari czy Lamborghini. Ścigają się na zwykłych drogach i autostradach, a kolejne etapy przemierzają najczęściej nocami ze względu na mniejsze natężenie ruchu. Choć wyścig nie ma oficjalnego zwycięzcy, w internecie publikowany jest ranking uczestników. Jest on sporządzany między innymi na podstawie osiąganych prędkości czy też wysokości otrzymywanych mandatów.

Trasa tegorocznych zawodów miała prowadzić z Londynu do lotniska pod Frankfurtem, skąd uczestnicy i ich pojazdy zostali przetransportowani do Stambułu. Stamtąd przez Saloniki i Bratysławę mieli jechać do Berlina, a następnie z powrotem do Londynu. Niemiecka policja zdecydowanie podkreśla, że nie dopuści do kontynuowania wyścigu w Niemczech. Jego uczestnicy stwarzają bowiem ogromne zagrożenie dla zwykłych użytkowników ruchu drogowego.

To jest zabawa :wink:

akbi - 01-05-2007, 21:35

ogladalem kiedys relacje w TV Extreme .... super impreza :)
chetnie bym sobie w czyms takim pojechal :D

gigant87 - 01-05-2007, 23:22

www.antandpete.co.uk

stronka uczestników Gumballa, ciekawe filmy :) POLECAM :D

KarolS - 04-05-2007, 20:50

No i mamy efekty tegorocznego Gumballa.
KLIK
Szczerze współczuję rodzinie osób, które zginęły w tym wypadku. :cry:

Tu fotka z wypadku:

KLIK

Anonymous - 04-05-2007, 20:59

:cry: :cry:

Zgineli niewinni ludzie i najgorsze jest to ze chciał dać nogę i uciekł z miejsca wypadku- za to tylko jedna kara :snipe:

saphire - 04-05-2007, 21:12

No jak znam kraje byłej Jugosławii i metody działania tamtejszej policji to lekko mieć nie będą chyba że kosmiczną łapówę dadzą w co wątpię by ktoś ją przyjął skoro były ofiary. Moim zdaniem to nawet nie będą mieli prawa do swojego obrońcy i dostana tylko z urzędu miejscowego adwokata i zapewne efektem tego będzie *naście lat w miejscowym ulu. I dobrze.
akbi - 06-05-2007, 08:30

to chyba najtragiczniejszy wypadek w tych wyscigach, pewnie za rok juz go nie zorganizuj
Rafal_Szczecin - 06-05-2007, 12:44

jaki wypadek ? bo ja nic nie wiem

[ Dodano: 06-05-2007, 12:52 ]
dobra juz wiem

http://motoryzacja.interi...alla,905171,415

Jackie - 06-05-2007, 14:44

Debile....Mając taką kasę jak oni można wynająć (a jak trzeba to i pewnie zbudować) tor F1 i tam hulaj dusza....Kretyni zabili niewinnych ludzi, powinni zgnić w pace jak za zabójstwo z premedytacją.
Firebee napisał/a:
Może kiedys wcielimy rajd mitsumaniaków życie...

Po moim trupie.
pozdrawiam

Hubeeert - 06-05-2007, 16:21

Jackie napisał/a:
Po moim trupie.
Calkiem niewykluczone nerwusie - Firek dobrze mowi - Rajd Krajoznawczy, bez pospiechu itd - inicjatywa sie chyba Mitsumaniacs Rally nazywala.

A idea byla taka, ze pozwiedzamy conieco.

:roll: Jacek - przypominasz sobie :?:

Anonymous - 06-05-2007, 17:51

Hubeeert napisał/a:
Rajd Krajoznawczy, bez pospiechu
. jak bez pośpiechu to jestem za :occasion5:
akbi - 07-05-2007, 07:33

Mysle, ze moglaby z takiego Miskowego Rajdu wysc niesamowita i niezapomniana impreza.
Moze sprobujemy zorganizowac jakas taka tygodniowa trase na 2008 rok ?

gigant87 - 07-05-2007, 08:28

akbi napisał/a:
Mysle, ze moglaby z takiego Miskowego Rajdu wysc niesamowita i niezapomniana impreza.
Moze sprobujemy zorganizowac jakas taka tygodniowa trase na 2008 rok ?

pomysł super, problemem mogą być koszty, przede wszystkim benzyny (choć można się uśmiechnąć do jakiegoś koncernu paliwowego o sponsoring lub jakieś zniżki- w zamian tankowalibyśmy na jego stacjach podczas rajdu itp)

trzeba byłoby zaplanować jakąś trasę, może wpisujmy propozycje miejsc do odwiedzenia i z tego wybierzemy jakąś rozsądną drogę... ;)

sam mogę zaproponować odwiedzenie Jury Krakowsko- Częstochowskiej <- jako, że to moje rodzinne strony to przychodzą mi najszybciej na myśl, a jak coś jeszcze mi się przypomni, to pewnie dopisze :) a jakie okolice Wy proponujecie? są oprócz mnie i AKBIego jeszcze jacyś chętni?

Jackie - 07-05-2007, 09:37

Hubeeert napisał/a:
Rajd Krajoznawczy, bez pospiechu itd

Aha, taki to OK. Rajd w rozumieniu zapinania po szutrach z mózgiem w off-mode - odpada.
Hubeeert napisał/a:
Jacek - przypominasz sobie

No teraz już tak...;)
Pozdrawiam

Firebee - 07-05-2007, 10:21

Jackie napisał/a:
Debile....Mając taką kasę jak oni można wynająć (a jak trzeba to i pewnie zbudować) tor F1 i tam hulaj dusza....Kretyni zabili niewinnych ludzi, powinni zgnić w pace jak za zabójstwo z premedytacją.
Firebee napisał/a:
Może kiedys wcielimy rajd mitsumaniaków życie...

Po moim trupie.
pozdrawiam

da sie zalatwic :axe:

Natomiast idea byla nieco inna niz gumballa (zreszta w gumballu tez nikt nie kaze sie scigac ludziom, nie ma miejsca pierwszego itp)

U nas mial byc rajd na orientacje w terenie itp itd. I pewnie kiedys ten pomysl wcielimy w zycie, jesli tu zostane. Pare panstw do odwiedzenia pare sponsorow, ktore nam przysponsoruja.pozycza pare gpsów itp.
Dokladnie Rajd mial prowadzic od MMC poland poprzez Czechy i kraje pobliskie do siedziby MMC w Holandii wraz ze zwiedzaniem..
Jesli trzeba bedzie za to utłuc Jacka jestem gotów na to poświęcenie :butthead:

Pozdr

Co do reszty ustawien. Wszystko jest do zrobienia. Ale ja musze najpierw pozalatwiac swoje problemsy i jak po nich bedzie mi sie tu chcialo siedziec to zrobimy Mitsumaniacs Rrride w lato 2008.
Jak ktos inny chce to organizowac to dawajcie:)

Mialem nawet trasy przejazdu juz przygotowane pamietam:) Musze odkopac.

A zresztą co ja będę paplał to samo!

Wszystko macietutaj!