Off Topic - Wyścig Europa :))))
Anonymous - 01-05-2007, 12:28 Temat postu: Wyścig Europa :))))
Cytat: | Nielegalny wyścig luksusowych samochodów
Prawie 70 luksusowych samochodów z całego świata zatrzymała niemiecka policja na drogach Nadrenii, Westfalii i Hesji. Ich kierowcy brali udział w nielegalnym wyścigu samochodowym, którego trasa wiedzie przez całą Europę.
Jego uczestnicy zostali zatrzymani podczas etapu z Amsterdamu do lotniska Hahn pod Frankfurtem nad Menem. Za udział w nielegalnym wyścigu musieli zapłacić po 420 euro. Większość z nich dostała też mandaty za przekroczenie prędkości. Policyjny konwój eskortował ich następnie do lotniska, skąd odlecieli do Stambułu.
Nieformalne wyścigi pod nazwą „Gumball 3000" organizowane są w Londynie od 1999 roku. Biorą w nich udział z reguły bardzo bogaci właściciele ekskluzywnych samochodów takich marek jak Rolls-Royce, Ferrari czy Lamborghini. Ścigają się na zwykłych drogach i autostradach, a kolejne etapy przemierzają najczęściej nocami ze względu na mniejsze natężenie ruchu. Choć wyścig nie ma oficjalnego zwycięzcy, w internecie publikowany jest ranking uczestników. Jest on sporządzany między innymi na podstawie osiąganych prędkości czy też wysokości otrzymywanych mandatów.
Trasa tegorocznych zawodów miała prowadzić z Londynu do lotniska pod Frankfurtem, skąd uczestnicy i ich pojazdy zostali przetransportowani do Stambułu. Stamtąd przez Saloniki i Bratysławę mieli jechać do Berlina, a następnie z powrotem do Londynu. Niemiecka policja zdecydowanie podkreśla, że nie dopuści do kontynuowania wyścigu w Niemczech. Jego uczestnicy stwarzają bowiem ogromne zagrożenie dla zwykłych użytkowników ruchu drogowego.
|
To jest zabawa
akbi - 01-05-2007, 21:35
ogladalem kiedys relacje w TV Extreme .... super impreza
chetnie bym sobie w czyms takim pojechal
gigant87 - 01-05-2007, 23:22
www.antandpete.co.uk
stronka uczestników Gumballa, ciekawe filmy POLECAM
KarolS - 04-05-2007, 20:50
No i mamy efekty tegorocznego Gumballa.
KLIK
Szczerze współczuję rodzinie osób, które zginęły w tym wypadku.
Tu fotka z wypadku:
KLIK
Anonymous - 04-05-2007, 20:59
Zgineli niewinni ludzie i najgorsze jest to ze chciał dać nogę i uciekł z miejsca wypadku- za to tylko jedna kara
saphire - 04-05-2007, 21:12
No jak znam kraje byłej Jugosławii i metody działania tamtejszej policji to lekko mieć nie będą chyba że kosmiczną łapówę dadzą w co wątpię by ktoś ją przyjął skoro były ofiary. Moim zdaniem to nawet nie będą mieli prawa do swojego obrońcy i dostana tylko z urzędu miejscowego adwokata i zapewne efektem tego będzie *naście lat w miejscowym ulu. I dobrze.
akbi - 06-05-2007, 08:30
to chyba najtragiczniejszy wypadek w tych wyscigach, pewnie za rok juz go nie zorganizuj
Rafal_Szczecin - 06-05-2007, 12:44
jaki wypadek ? bo ja nic nie wiem
[ Dodano: 06-05-2007, 12:52 ]
dobra juz wiem
http://motoryzacja.interi...alla,905171,415
Jackie - 06-05-2007, 14:44
Debile....Mając taką kasę jak oni można wynająć (a jak trzeba to i pewnie zbudować) tor F1 i tam hulaj dusza....Kretyni zabili niewinnych ludzi, powinni zgnić w pace jak za zabójstwo z premedytacją.
Firebee napisał/a: | Może kiedys wcielimy rajd mitsumaniaków życie... |
Po moim trupie.
pozdrawiam
Hubeeert - 06-05-2007, 16:21
Jackie napisał/a: | Po moim trupie. | Calkiem niewykluczone nerwusie - Firek dobrze mowi - Rajd Krajoznawczy, bez pospiechu itd - inicjatywa sie chyba Mitsumaniacs Rally nazywala.
A idea byla taka, ze pozwiedzamy conieco.
Jacek - przypominasz sobie
Anonymous - 06-05-2007, 17:51
Hubeeert napisał/a: | Rajd Krajoznawczy, bez pospiechu | . jak bez pośpiechu to jestem za
akbi - 07-05-2007, 07:33
Mysle, ze moglaby z takiego Miskowego Rajdu wysc niesamowita i niezapomniana impreza.
Moze sprobujemy zorganizowac jakas taka tygodniowa trase na 2008 rok ?
gigant87 - 07-05-2007, 08:28
akbi napisał/a: | Mysle, ze moglaby z takiego Miskowego Rajdu wysc niesamowita i niezapomniana impreza.
Moze sprobujemy zorganizowac jakas taka tygodniowa trase na 2008 rok ? |
pomysł super, problemem mogą być koszty, przede wszystkim benzyny (choć można się uśmiechnąć do jakiegoś koncernu paliwowego o sponsoring lub jakieś zniżki- w zamian tankowalibyśmy na jego stacjach podczas rajdu itp)
trzeba byłoby zaplanować jakąś trasę, może wpisujmy propozycje miejsc do odwiedzenia i z tego wybierzemy jakąś rozsądną drogę...
sam mogę zaproponować odwiedzenie Jury Krakowsko- Częstochowskiej <- jako, że to moje rodzinne strony to przychodzą mi najszybciej na myśl, a jak coś jeszcze mi się przypomni, to pewnie dopisze a jakie okolice Wy proponujecie? są oprócz mnie i AKBIego jeszcze jacyś chętni?
Jackie - 07-05-2007, 09:37
Hubeeert napisał/a: | Rajd Krajoznawczy, bez pospiechu itd |
Aha, taki to OK. Rajd w rozumieniu zapinania po szutrach z mózgiem w off-mode - odpada.
Hubeeert napisał/a: | Jacek - przypominasz sobie |
No teraz już tak...;)
Pozdrawiam
Firebee - 07-05-2007, 10:21
Jackie napisał/a: | Debile....Mając taką kasę jak oni można wynająć (a jak trzeba to i pewnie zbudować) tor F1 i tam hulaj dusza....Kretyni zabili niewinnych ludzi, powinni zgnić w pace jak za zabójstwo z premedytacją.
Firebee napisał/a: | Może kiedys wcielimy rajd mitsumaniaków życie... |
Po moim trupie.
pozdrawiam |
da sie zalatwic
Natomiast idea byla nieco inna niz gumballa (zreszta w gumballu tez nikt nie kaze sie scigac ludziom, nie ma miejsca pierwszego itp)
U nas mial byc rajd na orientacje w terenie itp itd. I pewnie kiedys ten pomysl wcielimy w zycie, jesli tu zostane. Pare panstw do odwiedzenia pare sponsorow, ktore nam przysponsoruja.pozycza pare gpsów itp.
Dokladnie Rajd mial prowadzic od MMC poland poprzez Czechy i kraje pobliskie do siedziby MMC w Holandii wraz ze zwiedzaniem..
Jesli trzeba bedzie za to utłuc Jacka jestem gotów na to poświęcenie
Pozdr
Co do reszty ustawien. Wszystko jest do zrobienia. Ale ja musze najpierw pozalatwiac swoje problemsy i jak po nich bedzie mi sie tu chcialo siedziec to zrobimy Mitsumaniacs Rrride w lato 2008.
Jak ktos inny chce to organizowac to dawajcie:)
Mialem nawet trasy przejazdu juz przygotowane pamietam:) Musze odkopac.
A zresztą co ja będę paplał to samo!
Wszystko macietutaj!
|
|
|