L200 Techniczne do 2005r. - 2002 4d56 115 chceck engine/ błąd thr 41
tobi_88 - 16-12-2024, 18:52 Temat postu: 2002 4d56 115 chceck engine/ błąd thr 41 Witam Kolegów.
Posiadam mitsubishi l200, od pewnego czasu zapala się kontrolka check engine, nie za każdym razem ale dosyć często. Do tego czasem potrafiło go odciąć jakby osłabł a jak ostygł moc wracała. Podpinalem auto do trzech różnych komputerów, na każdym pokazał się błąd thr 41. Wymienione zostało na nowe oba elektrozawory na górze silnika jeden z czarną drugi z brązową wtyczką oraz przeczyszczone wszystkie inne możliwe wtyki i połączenia. Szukając pomocy w istniejących postach natrafiłem na temat tego błędu gdzie kolega opisuje że miał zabrudzony nastawnik pompy wtryskowej (pompa elektroniczna) rozebrane to zostało faktycznie brudu było sporo, wyczyszczone złożone a check jak się pojawiał tak się pojawia. Auto pali na dotyk, nie dymi, przyspiesza normalnie i teraz mocy nie traci ale to też muszę dobrze sprawdzić bo od czasu wyczyszczenia nastawnika dużo nie jeździłem... Tak czy inaczej check jak w loterii się raz zapala raz nie... pomyślałem żeby podrzucić na nowy czujnik położenia wału... co o tym myślicie? To moje pierwsze mitsubishi ciężko mi to rozgryźć... dzieki za każdą podpowiedź
|
|
|