To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Reflektory przednie bixenon

Gawronsky - 27-01-2025, 07:38
Temat postu: Reflektory przednie bixenon
Dzień dobry
Mam nadzieję że jeszcze ktoś tu jest :)

Mam problem z przednimi lampami bixenon w Outlander 2 z 2010r.

Kupiłem zamienniki na Allegro ale okazały się strasznym syfem z czarnymi punktami i nie doświetlaniami (dodam że dokupiłem nowe żarniki ale w trakcie weryfikacji testowałem również na starych)

Ponieważ nie mogę znaleść jakościowo dobrych zamienników to moje pytanie brzmi:

Czy lampy z outlandera 2 wychodziły w jakimś innym modelu jeszcze takie same?(chodzi oczywiście o bixenon)

Pozdrawiam Grzegorz

Krzyzak - 27-01-2025, 09:14

Kolego - jeśli ogólnie masz problem ze słabym światłem, to polecam wymianę odbłyśników, bo to one są odpowiedzialne za odbicie światła z palnika i z reguły one się wypalają.
Jeśli masz czas, to możesz zdemontować swoje odbłyśniki, wysłać do regeneracji - ja za duże elementy do Galanta (te soczewkowe są z reguły 2-3x mniejsze od klasycznych lamp halogenowych) płaciłem 150zł od sztuki (w Wieliczce, wysyłkowo). Jak chcesz coś nowego, to np. do mercedesa kupowałem zamienniki evox-r 2.0 za 400zł - jest to komplet na 2 lampy, soczewka+odbłyśnik.
Tu jednak napotkałem kilka barier, trzeba było pewne elementy przyciąć, pewne nawiercić, tam xenon był skrętny, zatem nawiercić otwór pod ośkę i trochę przyciąć mocowania palników, bo inaczej się D2S nie chciał trzymać. Dlatego opcja nr 1 jest lepszym pomysłem. Gwarantuję, że nowy odbłyśnik to clue wszelkich problemów ze świeceniem.
Lampy rozkleiłem opalarką z regulacją temperatury (wcześniej paląc klosz używając piekarnika - zatem musiałem kupić drugą lampę (najtaniej anglik za 100zł) i odzyskać klosz - cóż, za naukę się płaci)...