To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Mitsubishi Outlander 1 wymiana świateł przeciwmgielnych tył

jukonsin - 15-03-2025, 11:35
Temat postu: Mitsubishi Outlander 1 wymiana świateł przeciwmgielnych tył
Witam. Mam zapytanie jak wymienić żarówki w tylnych światłach przeciwmgielnych ? Pytam ponieważ jestem posiadaczem Outlandera od ponad tygodnia i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać . Z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam :)
Bizi78 - 15-03-2025, 13:10

Na forum masz instrukcję obsługi O1 w pdf-ie tam powinno być pokazane.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=58414

jukonsin - 15-03-2025, 13:34

w tej instrukcji kolego co mi podesłałeś jest tylko jak włączyć światła przeciwmgielne tylne ale nie za bardzo mogę znaleźść jak wymienić żarówki
Bizi78 - 15-03-2025, 19:00

Pod koniec instrukcji powinien być dział z wymianą żarówek.
Bizi78 - 16-03-2025, 10:44

jukonsin - 18-03-2025, 15:52

Mógłbyś wysłać jeszcze raz tamten załącznik z pokazaną wymianą żarówek? Bo znikło z góry dzięki wielkie
Bizi78 - 19-03-2025, 08:59

jukonsin - 19-03-2025, 20:43

Dzięki wielkie:) już doszedłem do tego jak to naprawić.
tościk - 20-01-2026, 20:09

Nomaris napisał/a:
Cześć. W Outlanderze I wymiana tylnego światła przeciwmgielnego nie jest skomplikowana i nie wymaga demontażu całej lampy od zewnątrz. Najpierw otwórz bagażnik i zdejmij boczną tapicerkę po stronie, gdzie znajduje się przeciwmgielne – zwykle jest ona mocowana na plastikowe spinki lub na wcisk, więc wystarczy delikatnie ją odchylić. Po zdjęciu osłony zobaczysz oprawkę żarówki. Odłącz wtyczkę, przekręć oprawkę przeciwnie do ruchu wskazówek zegara i wyjmij ją z lampy. Następnie wymień żarówkę na nową o takim samym typie i mocy jak oryginalna, włóż oprawkę z powrotem, przekręć do zablokowania, podłącz kostkę i sprawdź, czy światło działa. Na koniec załóż tapicerkę na miejsce. Warto robić wszystko ostrożnie, bo plastiki po latach potrafią być kruche. Jeśli po wymianie żarówki nadal nie świeci, wtedy trzeba sprawdzić bezpiecznik albo samą oprawkę.

Aż chciałbym zobaczyć, jak ten Chat GPT wymienia żarówkę od przeciwmgielnego zdejmując tapicerkę w bagażniku :mrgreen: