To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Sygnał dźwiękowy podczas jazdy pikanie

HU6ERT - 30-04-2025, 08:20
Temat postu: Sygnał dźwiękowy podczas jazdy pikanie
Cześć wszystkim, niedawno zakupiłem mitsubishi asx 1.6 benzyna 2015r. Po miesiącu jazdy auto zaczęło dawać sygnał dźwiękowy tak jakby pikanie czasami podwójne czasami pojedyncze kilka razy pod rząd ale nie zawsze. Dźwięk przypomina sygnał z informacji o niskiej temeraturze, lecz na dworzu jest ciepło, a na ekraniku nie pojawia się żaden błąd. Były spalone zarówki od postojówek i rejestracji wymieniłem ucieszony ze sygnalizuje a tu jednak pikanie jest nadal. Czy ktoś się spotkał z takim problemem ktoś coś na ten temat wiem i pomoże co sprawdzić. Z góry dziękuję i pozdrawiam
pitt63 - 30-04-2025, 19:20

Kompa podłączałeś? Sprawdź baterie w pilocie a najlepiej wymień, jeśli tego jeszcze lub dawno nie robiłeś.
zbigniew77 - 11-05-2025, 09:28

Po zakupie samochodu miałem takie zdarzenie :D .Czasami pojawiało się pikanie .... pojedyńcze sygnalizowanie :D też zastanawiałem się co to jest bo nie zawsze to pikanie było... pojawiało się sporadycznie :D aż zorientowałem się że nieopatrznie kładłem na bocznym fotelu pasażera torbę z zakupami i niewielką saszetkę z dokumentami ... te elementy swoim ciężarem uruchamiały sygnalizację dźwiękową fotela pasażera ,że pasażer nie ma zapiętych pasów. Działo się to jak jechałem po nierównym odcinku drogi :D Jak auto stało lub jechało po równej drodze nic się nie włączało :D
Może masz podobnie :D
A może masz ustawione i włączone przypomnienie o przerwie w podróży na kawę ??? wejdź w menu info i sprawdź :) :)