To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Samochód na firmę. Leasing czy wynajem długoterminowy?

igorek - 28-05-2025, 09:14
Temat postu: Samochód na firmę. Leasing czy wynajem długoterminowy?
Zastanawiam się nad samochodem na firmę. Na początku planowalem wziąć leasing na auto, ale nie wiem czy dostanę z uwagi na to, ze firma istnieje krócej niż rok (słyszałem, że banki oraz inne instytucje bardzo niechętnie udzielają finansowania dla nowych firm).

Czy ktoś może przerabiał temat wynajmu długoterminowego? Czy jest korzystniejszy od leasingu czy nie?

robertdg - 28-05-2025, 22:44

igorek napisał/a:
Na początku planowalem wziąć leasing na auto, ale nie wiem czy dostanę z uwagi na to, ze firma istnieje krócej niż rok (słyszałem, że banki oraz inne instytucje bardzo niechętnie udzielają finansowania dla nowych firm).
Moga być dodatkowe wymagania, itp., ale żeby nie dali? to jakies mity rozpowszechniane bo ktos gdzieś slyszal i powiela brednie, daja nawet na swieże firmy.
igorek napisał/a:
Czy ktoś może przerabiał temat wynajmu długoterminowego? Czy jest korzystniejszy od leasingu czy nie?
O Tym lepiej gadac z księgowym bo on doradzi jakie warunki dla każdego rodzaju finansowania, wynajmu, co pozniej po zakonczeniu kredytu/leasingu i temu podobne
Krzyzak - 29-05-2025, 22:47

Przy leasingu proszą o jakieś dokumenty rozliczeniowe - u mnie np. PIT za poprzedni rok przesyłałem, zatem jeśli jesteś po pierwszym rozliczeniu rocznym, to pewnie im wystarczy do oceny zdolności.
Piotrras - 09-06-2025, 00:28

Leasing