To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[14-XX]Space Star/Mirage - Zabezpieczenie antykorozyjne space star

Jozefg - 01-08-2025, 07:08
Temat postu: Zabezpieczenie antykorozyjne space star
Jako że nabyłem autko Mitsubishi to teraz pora żeby o nie trochę zadbać...
Obejrzałem spód na podnośniku i to co zobaczyłem to nie napawa optymizmem. :(

Sześcioletnie auto ma całą niemal podłogę czerwoną od rdzy! Na serwisie powiedzieli że "ten typ tak ma" , a oni mogą mi to zakonserwować za jedyne 2,5 tysiąca złotych.
To jest wstyd dla producenta czyli Mitsubishi!

Całe szczęście że na progi rudy jeszcze nie wylazł...
Miałem w życiu kilkanaście aut ale ostatnie zabezpieczałem już dawno temu, jeszcze w erze sławnego bitexu i fluidolu. :) To był Golf I ...
Ponieważ tu są sami użytkownicy autek Mitsubishi to moje pytanie:
Czym toto zamalować , zakonserwować żeby nie rdzewiało dalej? Jakie środki są teraz w użyciu?

Bizi78 - 01-08-2025, 09:07

Jozefg napisał/a:
Na serwisie powiedzieli że "ten typ tak ma" , a oni mogą mi to zakonserwować za jedyne 2,5 tysiąca złotych.

Pytanie czy doczyszczą do zdrowej blachy, czy dadzą na to jakiś inhibitor rdzy i tylko zamażą :? .
Brat za konserwę prawie nowego swifta w ASO płacił 2-3 lata temu około 2100zł, gdzie korozji prawie nie było.

Jozefg - 01-08-2025, 13:29

Na razie była tylko wstępna rozmowa w ASO i taką cenę mi podano bez szczegółów.
Wczoraj pytałem też w normalnej stacji i określono cenę jako tak między 1500 a 6000 do ustalenia w zależności od zakresu konserwacji.

Nie ukrywam że myślę że w ASO lepiej wiedzą co należy zrobić w ich aucie...

Krzyzak - 01-08-2025, 13:49

Jozefg napisał/a:
w ASO lepiej wiedzą co należy zrobić w ich aucie
najczęściej to zlecają taką usługę komuś innemu
w podanej cenie można kupić komplet chemii do tej pracy a niestety najdroższym elementem jest tu robocizna

ColtZach - Wczoraj 20:51

Jasne, o colcie też mówili że ruda go lubi a z rocznika 2010 miałem tylko do przeczyszczenia papierem tej rdzy gdzie auto nie było garażowane. Daj zdjęcia jak to twoje auto wygląda od spodu.