To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Przepływomierz O2.0T oraz wysprzęglik

alwxis12 - 15-08-2025, 17:53
Temat postu: Przepływomierz O2.0T oraz wysprzęglik
Cześć

Pech chciał że podczas czyszczenia przepływki zamiast sięgnąć po puszkę z czyścikiem do ww podzespołów użyłem białego smaru która leżała obok...poprawiłem swój błąd i starałem się to doczyścić jednak już po ptokach i przepływka umarła. Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć jak to jest z tymi częściami ? Mój misiek to końcówka roku produkcyjnego 2004 Francja i tak jak wysprzęglik nie mogę nigdzie ich znaleźć ani żaden sklep, wg numerów E5T08173/MR988286 jedynie wyskakuje Aliexpress w okolicach 120-150zł, kupiłem jedną sztukę ale po 4 dniach zaczęło wyłączać gaz a korekty strzelały do poziomu +20~25% i obstawiam że to tego wina bo sterownik gazu po resecie na chwilę zaskakuje i gaz pracuje przy czym korekty mam niższe o połowę niż na benzynie.

Pomijam ten wysprzęglik bo na szczęście działa :lol: Z czym wiązałaby się ewentualna wymiana aby móc zamontować inny model bardziej dostępny przepływki ?

Bzyk_R1 - 17-08-2025, 22:37

Ostatnio miałem podobny problem. Żadnych zamienników, musisz szukać oryginalny używany albo nowy za gruby hajs. Mi się udało wyrwać sprawną używkę za 200pln.