To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Nowy właściciel , porady Mitsubishi Colt 1.5 109hp 2006rok

ochrona221 - 18-09-2025, 18:43
Temat postu: Nowy właściciel , porady Mitsubishi Colt 1.5 109hp 2006rok
Witam zakupiłem dzisiaj Mitsubishi colt 1.5 silnik 109 koni z 2006roku , auto jest od 1 właściciela z niemiec przebieg 140tyś km, ani grama rdzy :D .
Chciałem się zapytać was doświadczonych co zrobić po zakupie ? wiadomo zawory wyregulować oleje filtry , ale czy jest coś co warto przekonserwować nasmarować itd? na co zwrócić jeszcze uwagę lub co idzie dolepszyć niż fabryka dała ? silnik fajnie cichutko chodzi ma moc, sprzęgło ładnie bierze od połowy lekko chodzi tylko mały problem lewarek ciężko chodzi na boki (sprzedawca powiedział że pod filtrem trzeba tulejke nasmarować bo taki częsty przypadek jak w smartach ) tak to autko naprawdę 0 rys ani rdzy progi nadkola podłużnice nic a nic (będzie zalewane woskiem na dniach).Jeżeli mogę dostać też informacje jakie świece polecacie oraz olej ? z tego co wyczytałem to Orlen dex1 5w30 plus pół cerateca nada się idealnie do tego silnika , jak i jaki olej do skrzyni biegów.Mam tam problem też ze schowkiem jakoś krzywo się otwiera lewa strona opada jakby.No i auto ma przegląd nowy też TUV niemiecki wiadomo u nas nie działa ale auto jest sprawne w 100% kupione dla ciekawskich za 9000zł.Dziękuję i jakby post był źle skonstruowany proszę o pomoc przekierowania z racji 1 posta na tym forum.Oraz czy idzie dodać tam pilot do zamka centralnego ? ponieważ są 2 kluczyki ale bez pilota , po przekręceniu kluczyka w drzwiach centralka działa bo drzwi wszystkie od razu się otwierają

tomusn - 28-09-2025, 20:19

Cytat:
Mam tam problem też ze schowkiem jakoś krzywo się otwiera lewa strona opada jakby.
Schowek blokują zaczepy po obu stronach, sprawdź czy są i czy się wysuwają i chowają po naciśnięciu klamki - miałem ten sam problem - pojawiał się głównie latem.
Cytat:
Oraz czy idzie dodać tam pilot do zamka centralnego ? ponieważ są 2 kluczyki ale bez pilota , po przekręceniu kluczyka w drzwiach centralka działa bo drzwi wszystkie od razu się otwierają
na 100% w komplecie powinien być kluczyk z pilotem