[14-XX]Space Star/Mirage - Uniwersalny sterownik centralnego zamka w MSS 2015 r.
momas - 12-10-2025, 17:12 Temat postu: Uniwersalny sterownik centralnego zamka w MSS 2015 r. Cześć wszystkim,
Zwracam się do was z prośbą o pomoc. Mianowicie: chciałem zamontować córce sterownik z pilotem do centralnego zamka w MSS z 2015r. Kupiłem sterownik Blow S30. Niestety, ale wszystkie sposoby podłączenia tego sterownika spełzły na niczym. A nawet pogorszyłem sprawę, bo przestał mi działać centralny z kluczyka. Tak jakby spalił się układ el. w zamku i nie przekazywał sygnału na pozostałe zamki. Sprawdziłem co wiedziałem i umiałem sprawdzić, ale nic nie znalazłem. Czy ktoś może podpowiedzieć mi, co powinienem jeszcze sprawdzić?
I drugie pytanie - czy ktoś rozkminiał temat takiego uniwersalnego sterownika w tym aucie i miałby jakieś pomocne wskazówki? Kurcze, miało być łatwo i przyjemnie a tu doopa
Z góry dzięki za jakikolwiek odzew.
Maciek
Krzyzak - 12-10-2025, 20:14
Co się stało, to pewnie wróżka wie - ale zacząłbym od bezpieczników, bo CZ powinien mieć zabezpieczenia nadprądowe.
A w kwestii podłączenia - ogólnie ztcw nie jest to w Mitsu takie proste i z reguły kończy się przecięciem kabla aby to działało. Niestety nie podpowiem którego.
Remik735 - 24-10-2025, 22:00
W mojej Sigmie CZ od dawna nie działa z kluczyka , nawet fachowiec nie wiedział czemu
|
|
|