[04-13]Colt CZx - [Z34A 1.3] Problem z zamknięciem (zablokowaniem) bagażnika
bartekgg - 29-12-2025, 14:19 Temat postu: [Z34A 1.3] Problem z zamknięciem (zablokowaniem) bagażnika Witam,
posiadam Colt 2008 1.3, 5-cio drzwiowy. Niestety przestał działać pilot i mogę zamknąć drzwi tylko na kluczyk (no i od środka). Ale zamek do drzwi od bagażnika jest zaplombowany i niestety nie wiem jak mogę go zamknąć (zablokować)? Sprawdzałem, nie widzę żadnej dźwigni, żadnego przycisku, abym mógł zablokować od środka, przez co bagażnik auta jest otwarty, a chciałbym chociaż doraźnie móc go zamknąć, aby nikt z zewnątrz nie mógł otworzyć. Sprawdzałem fora, sprawdzałem instrukcję i tego problemu (ani tym bardziej rozwiązania) nie znalazłem.
ColtZach - 30-12-2025, 12:36 Temat postu: Re: Problem z zamknięciem (zablokowaniem) bagażnika
| bartekgg napisał/a: | Witam,
posiadam Colt 2008 1.3, 5-cio drzwiowy. Niestety przestał działać pilot i mogę zamknąć drzwi tylko na kluczyk (no i od środka). Ale zamek do drzwi od bagażnika jest zaplombowany i niestety nie wiem jak mogę go zamknąć (zablokować)? Sprawdzałem, nie widzę żadnej dźwigni, żadnego przycisku, abym mógł zablokować od środka, przez co bagażnik auta jest otwarty, a chciałbym chociaż doraźnie móc go zamknąć, aby nikt z zewnątrz nie mógł otworzyć. Sprawdzałem fora, sprawdzałem instrukcję i tego problemu (ani tym bardziej rozwiązania) nie znalazłem. |
Drzwi bagażnika powinny się blokować tak jak pozostałe drzwi, przekręcasz kluczyk w drzwiach i blokuje wszystkie.
bartekgg - 30-12-2025, 13:03 Temat postu: Re: Problem z zamknięciem (zablokowaniem) bagażnika
| ColtZach napisał/a: | | bartekgg napisał/a: | Witam,
posiadam Colt 2008 1.3, 5-cio drzwiowy. Niestety przestał działać pilot i mogę zamknąć drzwi tylko na kluczyk (no i od środka). Ale zamek do drzwi od bagażnika jest zaplombowany i niestety nie wiem jak mogę go zamknąć (zablokować)? Sprawdzałem, nie widzę żadnej dźwigni, żadnego przycisku, abym mógł zablokować od środka, przez co bagażnik auta jest otwarty, a chciałbym chociaż doraźnie móc go zamknąć, aby nikt z zewnątrz nie mógł otworzyć. Sprawdzałem fora, sprawdzałem instrukcję i tego problemu (ani tym bardziej rozwiązania) nie znalazłem. |
Drzwi bagażnika powinny się blokować tak jak pozostałe drzwi, przekręcasz kluczyk w drzwiach i blokuje wszystkie. |
Dzięki za odpowiedź! Czyli wygląda na to, że tutaj jest problem, bo przekręcając kluczyk w drzwiach (kierowcy) zamek bagażnika nie reaguje. Szkoda, że nie ma alternatywy do tego (awaryjnego jakiegoś zablokowania bagażnika).
ColtZach - 30-12-2025, 18:11 Temat postu: Re: Problem z zamknięciem (zablokowaniem) bagażnika
| bartekgg napisał/a: | | ColtZach napisał/a: | | bartekgg napisał/a: | Witam,
Drzwi bagażnika powinny się blokować tak jak pozostałe drzwi, przekręcasz kluczyk w drzwiach i blokuje wszystkie. |
Dzięki za odpowiedź! Czyli wygląda na to, że tutaj jest problem, bo przekręcając kluczyk w drzwiach (kierowcy) zamek bagażnika nie reaguje. Szkoda, że nie ma alternatywy do tego (awaryjnego jakiegoś zablokowania bagażnika). |
Zacznij od sprawdzenia bezpiecznika od zamka centralnego, to najłatwiej i najszybciej zrobić
|
|
|