To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Problem z automatyczną skrzynią biegów L200 2011rok

p2p - 01-01-2026, 20:53
Temat postu: Problem z automatyczną skrzynią biegów L200 2011rok
Witam wszystkich.

Mam problem z automatyczną skrzynią biegów w L200 z 2011 roku, problem objawia się następująco : wypada bieg , na wyświetlaczu znika oznaczenie biegu ( jest jakby na luzie ale oznaczenie N się nie pojawia tylko pusty ekran). Dzieje się to na wszystkich biegach jak również na biegu wstecznym, zarówno przy zimnym silniku jak również przy rozgrzanym.
Auto jest z 2011 roku, polski salon, przebieg 180 tys.km , jeden właściciel, do 140 tys. km serwisowany w autoryzowanym serwisie Mitsubishi, przez kolejne 40 tys. km bez awarii i problemów jedynie wymiana oleju i filtrów/klocków i tarcz.
Po wizycie w serwisie Mitsubishi odesłali mnie do nieautoryzowanego serwisu automatycznych skrzyń biegów gdzie diagnozą był wybierak skrzyni, wymienili ale dalej jest to samo. Byłem również w 2 innych warsztatach ale żaden ( z nie wiadomych mi przyczyn) nie chce podjąć się naprawy tej skrzyni.
Szukałem używanej skrzyni biegów w internecie ale okazuje się że znalezienie sensownej skrzyni KV5A5A nie jest takie proste.
Zwracam się o pomoc, może ktoś borykał się z takim problemem i wie co może być nie tak z tą skrzynią, może ktoś posiada taką skrzynię na sprzedaż lub w województwie pomorskim może polecić naprawdę dobry i fachowy serwis skrzyń automatycznych.
Pozdrawiam